måndag 21 augusti 2017

Matsedel v 34

Då är det mesta igång och allt är som vanligt igen med jobb, skola, dagislämningar, eftermiddagsaktiviteter och allt annat som terminerna innehåller. Jag vågar knappt öppna min kalender... jag har massor att göra och står dessutom inför en renovering i huset som innebär att jag väljer att bo hos mina föräldrar. Vi kommer nämligen inte ha något vatten under några dagar och det är ok, problemet är att vi inte heller har tillgång till avloppet... då blir det knepigare...

Efter min utbrändhet är jag inte stresstålig för fem öre, jag får stresspåslag för minsta lilla grej. Stress är skitdålig för vikten. Så jag försöker att minimera alla former av stress och prioritera sömnen. Med tre kaotiska veckor framför mej är jag rätt säker på ett rejält plus på vågen, står jag still är det ett under! Ibland är livet så att man faktiskt får kalkylera med sämre resultat, och då försöka göra allt så lite dåligt som möjligt. Det låter kanske konstigt att resonera så, men livet är ju inte spikrakt och inte viktnedgången heller.

Nu är det som det är och jag vet att det blir lugnare sen. Så jag gör så gott jag kan just nu och sen tar jag tag i allt igen när det blir lugnare. Det är så man håller vikten i längden  :-)

Här är veckans matsedel:

Måndag: Frittata med pasta och zucchini 11 SP
Tisdag: Vitlöksräkor 6 SP plus ris
Onsdag: Kassler i ugn med broccoli 5 SP plus ris/potatis
Torsdag: Fiskgratäng i paprikasås 5 SP plus potatis
Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta 4 SP plus ris
Lördag: Vitlökskycklinggryta 4 SP plus pasta
Söndag: Blomkålspizza 4 SP

Ni får en bonus också, det kan ju hända att ni har rabarber kvar: Rabarberkaka 12 SP för hela!

Gör dubbelt av Vitlöksräkorna, purjo- och lövbiffsgrytan och vitlökskycklinggrytan - de är perfekt till matlådor, går att frysa och sedan tina upp utan problem.

Ha en riktigt härlig vecka och försök att stressa lugnt!

1 kommentar:

  1. Jag är varken på diet eller med i något program men älskar dina recept just för de är så goda, enkla att följa och många är perfekta till matlådor. TACK så jättemycket att du vill och orkar dela med dig. Ta hand om dig./Anita

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: