Om mej!

1970 föddes en liten mörkhårig flicka och det var alltså jag!

Så här 47 år senare kan jag väl konstatera att jag till slut blev vuxen... som jag väntat! Jag trodde ju att när man fyllde 18, ja då är man ju myndig och alltså vuxen. Jag kände mej inte ett dugg vuxen på min 18-årsdag... men när man har körkort och bil, DÅ måste man ju vara vuxen! Inte heller då kände jag mej särskilt vuxen måste jag väl medge...

Inte förrän jag hade lite större barn och kämpade för äldste sonens skolgång och skällde ut en lärare... DÅ kände jag mej vuxen. Till slut blev alltså även jag vuxen, trots mina 156 cm  :-)

Jag vet egentligen inte vad det där med vuxen betyder, mer än att det är nån slags känsla av ansvar. Att stå upp för sina ungar och försvara dem till sista blodsdroppe. Å det har jag verkligen fått göra. Det är man nämligen tvungen till när man har barn med en massa diagnoser och då särskilt såna diagnoser som inte syns.

De senaste 24 åren har varit en kamp och den har faktiskt slutat riktigt bra. Den stora utmaningen har varit att få äldste grabben genom grundskola och gymnasium. Och det har vi lyckats med, i Juni 2013 tog han studenten och blev färdig ljudtekniker :-)

Mina ungar och jag är en tight enhet som gör allt för varandra. Numera är barnen utflyttade och jag är nygift med en två-metersman. Något jag aldrig trodde skulle hända! Till familjen hör också en galen hund som är 9 år. Vår ögonsten!

Vi kör med öppna kort och raka puckar, så undrar ni något om adhd, tourettes syndrom, gastrosafegal reflux, enzymbrist eller nåt annat som mina barn lider av - så fråga på bara! Själv har jag fibromyalgi, hypotyreos, olika långa ben, sömnapné och astma. Jag har gjort en TVT, bränt slemhinnorna i livmodern, lyft ögonlocken och gjort en bröstförminskning - fråga på om ni är nyfikna  :-)

Hösten 2014 startade vi ett livsstilsmagasin på nätet. Det är lite läskigt men otroligt spännande! Du i Fokus heter den nya familjemedlemmen, som just nu tar hela min vakna tid. Häng med på den resan! 

Å du... ta hand om dej och ha det bäst!

/Marlene
mrinda@swipnet.se