torsdag 4 maj 2017

Ser yngre ut efter IPL

Förra våren gjorde jag en sk IPL med gott resultat. Det är en slags hudföryngrande behandling som gav synligt resultat direkt. Nu har mamma inkasserat sin julklapp och gjorde samma sak, men hon fick köra två gånger innan hon var helt nöjd.

Varken jag eller mamma har några problem med rynkor och fina linjer, de får gärna vara där, men de där pigmentfläckarna är värre. Stora bruna fläckar i ansiktet är inte alls kul att gå runt med, å det var därför som jag ville testa IPL. Och när mamma såg mitt resultat så ville hon också göra det och vi hade på så sätt hittat en himla bra julklapp till henne.

När man ska göra en IPL ska man helst inte ha varit i solen på några veckor innan och sedan vara försiktig och smörja in sej ordentligt efter. Det här är alltså en slags laserbehandling där en ljuspuls med infrarött ljus lyser över huden. Det svider till rejält, men smärtan försvinner direkt. Efteråt är huden röd och kan kännas som rejäl solsveda en stund. Efter några dagar blir huden och fläckarna mörkare och efter ytterligare några dagar trillar fläckarna bort. Fram kommer en fräsch mer spänstig hy med lyster och utan mörka fläckar. Dessutom har några av de där djupare linjerna försvunnit också. Jag tycker att både mamma och jag ser lite yngre ut  :-)

Jag var jättenöjd efter bara en enda behandling, medan mamma fick göra två innan hon tyckte att resultatet var bra. De allra flesta måste göra 2-3 behandlingar innan de är nöjda, jag hade nog bara en jäkla tur. Resultatet kan sitta i fem år, för mej var det ett år sedan och det är fortfarande bra trots en hel del tid i solen. Det är den där solen som är det stora problemet för huden i ansiktet... och jag älskar ju att sitta där och mysa med näsan riktad mot den där gula härliga värmen. Men jag har blivit bättre på att ha keps och kommer till och med ihåg att smörja mej då och då.

Det är egentligen helt fel period att påbörja en IPL-behandling nu i maj när sommaren är på väg. Men vill ni göra en hundföryngrande IPL-behandling som jag tycker är värd pengarna, så hinner ni fundera lite nu och sedan göra den till hösten. Eller vänta på molniga dagar och göra den nu... men det känns ju himla tråkigt att tänka på moln nu...

Jag gör alla mina behandlingar hos Maria på Total Hälsa på Karlaplan. Hon är en trygg brutta som aldrig skulle rekommendera en att göra något bara för att hon ska tjäna pengar. Maria berättar noga hur allt går till och ger alternativ, sen kommer man tillsammans överens om vad som ska göras. Hon är en pärla!

Just nu håller Martin på att ta bort hår på ryggen och har efter två behandlingar bara några små partier kvar. Jag själv funderar på att färga och böja ögonfransarna, så slipper man sminka sej i sommar! Det är iaf en behandling som inte är väderberoende  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: