fredag 5 maj 2017

Min favorit bland aktivitetsarmbanden

FitBit Charge 2
Jag har testat mej igenom ett gäng aktivitetsarmband. Både av eget intresse och för att jämföra och skriva om. För fyra år sedan fick jag mitt första armband och sedan dess har jag haft någon variant på mej nästan varenda dag. Det kanske är dax att summera?

Innan aktivitetsarmbanden kom hade jag en sk pedometer, stegräknare, på mej varenda dag. Viktväktarna hade en som räknade både steg, distans och points - jättebra! När FitBit lanserade sitt första armband, Flex, var vi snabba med att köpa varsitt och ganska snart kunde man synka det med VV-appen. På så sätt fick vi ju samma funktioner som med pedometern plus en massa fler.

Efter FitBit Flex har vi testat bla Alta, Charge, Charge HR, Charge 2, Blaze och nu senast Alta HR. Min Flex hade jag vant mej vid, den funkade jämt och var ganska liten. Man kunde ta loss den och ha den i fickan eller behån om man inte ville ha den på armen. Blazen gillade jag jättemycket, men eftersom den var ganska stor och mer som en klocka så gick den bort i konkurrensen. Chargen var bra, men jag saknade något... så fick jag Charge 2 och var hemma! Äntligen hade jag hittat den perfekta aktivitetsmätare, som hade allt jag önskade.

Charge 2 har en tydlig display som du ställer in själv. Min visar tid, steg och puls. Pickar jag på den får jag fram distans och en massa annat. Dessutom visar armbandet vem som ringer och början på texten i inkommande sms. Genom appen har jag ännu fler funktioner, jag har inte ens kollat alla... för mej är det viktigast med klocka, steg, distans och puls. OCH att man kan ha en massa roliga utmaningar med kompisar, det motiverar mej massor! Just det här med utmaningar är FitBit väldigt bra på. Det är lätt att hitta kompisar som också använder FitBit (modellen spelar ingen roll) och lika enkelt att lägga till dem och det finns mängder med olika utmaningar. Man får också en massa små utmärkelser när man gått olika distanser osv.

Alta HR - lyxvarianten
För någon månad sedan släpptes Alta HR och då fick jag testa även den. Nu hade jag ju redan hittat min favorit, men jag gav den en chans. Till Alta HR finns det massor med snygga armband, i mängder med olika färger och material, som gör att det ser mer ut som ett smycke. Den är liten och nätt och väldigt snygg. MEN den visar inte stegen i siffror på displayen och där föll den bort för mej... tyvärr. För snygg är den!

För mej är alltså FitBit Charge 2 det perfekta aktivitetsarmbandet. Den har alla funktioner som jag vill ha, är snygg och går att ta loss ur armbandet och gömma i behån vid behov. Men eftersom det ser ut som en klocka så kan man ha den på även när man är finklädd. Allt beror alltså på vad man eftersträvar. En ren sportklocka - ja, då är Blaze oslagbar! Går man efter design så är det Alta HR. Å vill man ha en klockliknande grej med tydlig display, ja - då väljer man Charge 2. Det finns något för alla!

Jag håller mej till FitBit eftersom de synkar med VV-appen och har roliga utmaningar. Varje vecka är vi ett tiotal personer som tävlar mot varandra att få så många steg som möjligt och på helgerna har vi nya utmaningar. Jag tror att vi peppas lika mycket allihopa och man ser tydligt om någon är sjuk eller ute och reser, allt beroende på hur de ligger till i tävlingen. För min del handlar det mest om att inte komma sist  :-)

Jag har alltså haft min FitBit på mej nästan varenda dag i ganska precis fyra år. Undrar hur många varv runt jorden jag gått...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: