torsdag 2 juli 2015

1 cm...

En centimeter hit eller dit har väl ingen betydelse? Jo, ibland har det ju det. Ganska mycket till och med. Kolla bilden här brevid. Det är ungefär en centimeter som skiljer ögonlockens placering. Den övre bilden är för precis 365 dagar sedan, den nedre bilden är idag. Det är lite skillnad.

För ungefär 15 månader sedan försökte jag få en operation för att fixa min närsynthet på ett privat ställe i stan. De ville inte operera mej pga att jag redan fått begynnande gråstarr och tyckte att jag borde få detta åtgärdat via landstinget. Så jag tog kontakt med min ögonmottagning för att kolla upp den där gråstarren, men gick hem med en inbokad tid för att operera ögonlocken istället. Gråstarren var det inga större problem med, men när ögonläkaren så mina ögonlock blev han rätt förskräckt. Han sa rätt ut att han inte hade lust att möta mej i trafiken, för med det där hänget kunde jag väl knappt se nåt.

Så han skickade mej bums på en synfältsundersökning som visade att han hade rätt. Jag tyckte inte att det var några större bekymmer, förrän jag gjorde testets andra del. Först ska man nämligen sitta i en maskin och trycka på en knapp så fort man ser en lampa lysa. Sen ska man göra samma sak med ögonlocken upptejpade. Jäklar va jag fick trycka!!! Första delen såg jag knappt några lampor alls, andra delen lyste det ju hela tiden. Tydligen var det precis samma lampor båda gångerna, men jag hade inte sett något ovanför pupillen eller åt sidorna vid första rundan. Det var rätt illa faktiskt.

Så det blev operation och det var det absolut värsta jag varit med om. Jag föder hellre barn flera gånger i rad än gör om den operationen! Själva operationen var inte så farlig och så länge bedövningen satt var det ok, men sen... asså... det gjorde så ont så det kändes som hjärnan skulle sprängas. Jag mådde illa av värken. Hela kvällen satt jag med en ispåse på pannan/ögonen för att jag skulle stå ut. Tack o lov så var det mycket bättre dagen efter. Å sen läkte det jättesnabbt.

Min ögonläkare gjorde ett skitsnyggt jobb! Snitten syns knappt och när en läkare själv är nöjd och visar upp jobbet för andra läkare, då är det bra. Å resultatet ser ni ju. Ögonbrynen ligger där de ska och inte på ögonlocken. Jag ser piggare ut och argrynkan mellan ögonen är nästan borta. Det är fortfarande lite för mycket ögonlock som hänger, det fixas nog om något eller några år. Det får Doktor G bestämma, jag litar på honom.

Ni som känner igen er på översta bilden ska absolut gå och kolla ert synfält! Ni kan faktiskt var trafikfaror... så för er och andra säkerhet måste ni kolla läget. Att man dessutom blir lite snyggare gör ju inget  :-)

 

2 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: