måndag 27 april 2015

Mysig lördag på Gröna Lund

Efter eventet med Loppi sprang jag och Annelie vidare till Gröna Lund som öppnade någon timme tidigare. Vi mötte upp Martin och Senior på vägen, medan Annelis familj redan var inne på Grönan sedan någon timme tillbaka.

Det var öppningsdag och massor med folk! Jag som inte åker något utan mest lullar runt och passar väskor gillar när det är mycket folk, särskilt när det är en massa människor som man känner. Så det gick absolut ingen nöd på mej. Killarn åkte alla möjliga karuseller och jag hälsade på folk och fotade.

När vi blev hungriga gick vi upp till David på Krejsy´s för att testa grillbuffén. Vid det här laget var vi lite frusna, det var inte jättevarmt i lördags. Då hade jag ändå långkallingar och tjocktröja. Jag hade gärna satt mej på grillen om jag kunnat för att få upp värmen igen.

David visade oss runt, berättade om maten och kollade då och då så allt var bra med oss. Temat på Krejsy´s är Sydamerika. Där finns en mängd olika såser, grillade grönsaker, sötpotatis, grillad gris, nöt och lax. Allt otroligt gott och fräscht! Inom kort ska det även bli en liten fruktbuffé som man ska kunna ta som dessert. Personalen var intresserad, engagerad, uppmärksam och väldigt trevliga. Killarna vid grillen berättade om köttet, kryddningar och gav egna grilltips.

Mätta och belåtna kunde vi konstatera att detta är ett ställe både att återkomma till och rekommendera. Middagsbuffen kostade 249 och var helt klart prisvärd, ett plus är att restaurangen ligger inne på Grönan och att man alltså kan fortsätta åka när man ätit klart. Så det gjorde vi  :-)

När det blev kallare på kvällen satte jag mej i ett av fiken nere vid vattnet, under en infravärmepanel. Där satt jag i värmen och surfade på mobilen medan jag väntade på Martin och Senior. Vid 20-tiden var de nöjda och vi drog oss hemåt. Jättetrötta! Men nöjda. Vi hade haft en otroligt mysig dag, träffat en massa härliga människor och killarna hade åkt en massa kul grejer. Vi somnade ovaggade nästan direkt när vi kom hem.

Nu är alltså säsongen igång! Gröna Lund har öppnat, snart börjar sommarens konserter och vill man kan man hälsa på David på Krejsy´s och äta grillbuffén eller ta en öl i baren. Vi kommer absolut att gå dit fler gånger i år. Å man kan alltså vara där utan att åka en enda grej, det gjorde jag! Köper man Gröna Kortet för 240 kr får man inträdet gratis hela säsongen, plus alla konserter Det är helt klart värt att köpa!

Vi har varsitt kort och kan alltså gå dit när vi vill hela säsongen och bara mysa en kväll, lyssna på musik eller kanske gå på Sommarkrysset senare i sommar. Går man på alla konserter blir det 5 kr per gång. Det kallar jag prisvärt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: