måndag 5 februari 2018

Matsedel v 6

Nu har det gått 5 veckor av det nya året, den 6:e har precis börjat. Det är nu det brukar börja bli svårt för den som tog tag i sitt nya liv vid nyår. Vikten rasar inte längre, man är inte lika noggrann, livet har kanske bjudit på en eller två motgångar i form av sjukdom eller stress. Den sk motivationen tryter och man ger upp. Är det så för er?

För mej är det faktiskt tvärtom! På semestern var allt enkelt, motionen satt som en smäck, maten funkade bra. Sen kom vi hem, det var kallt och inte alls roligt att ta några promenader, stressen tog över och födelsedagarna stod som spön i backen. Nu har allt lugnat ner sej och jag är tillbaka på banan igen. Jag har levt med Viktväktarna som livsstil i snart 18 år och vet att om en vecka eller månad skiter sej så är det inte hela världen. Man fortsätter bara framåt när livet tillåter igen.

Visst har det blivit något litet plus på vägen, men nu är våren snart på g och då blir allt så mycket lättare. Jag är igång med träningen, maten fylls i checklistan och promenaderna blir fler och längre. Jag tänker hälsa istället för vikt, då gör jag bättre val, mår bättre och vikten minskar på köpet.

Planering är viktigt, så här är veckans matsedel. Klicka på rätterna så kommer ni till recepten:

Måndag: Tacofärs med pasta fr 3 SP Flex plus pasta
Tisdag: Lax & Spenatsås 3 SP Flex plus pasta
Onsdag: Kyckling med timjan och svamp 2 SP Flex plus pasta/ris
Torsdag: Kålpudding 3 SP Flex
Fredag: Mango- och fläskfilegryta fr 6 SP Flex plus ris
Lördag: Kyckling med zucchinirullader 3 SP Flex plus pasta
Söndag: Vitkålsgratäng med korv 13 SP Flex för hela gratängen

Nu är det semmeltider, så veckan bonus är minisemlor fr 7 SP Flex per semla, plus grädden.

Maten den här veckan är så himla god! Jag ser särskilt fram emot tisdag och fredag som är riktiga favoriträtter och som dessutom passar bra i matlådan, precis som tacofärsen, kålpuddingen och vitkålsgratängen. Gör mycket och ha i frysen  :-)

Ha nu en riktigt fin vecka, snart är det vår!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: