onsdag 30 december 2015

Tror du på andar eller spöken?

Man hör ju om spöken och övernaturliga saker, men tänker att det är påhittat. Ända tills man råkar ut för något själv... En gång går ofta att förklara bort, kanske två också... men när det gång på gång händer konstiga saker och även andra ser dem... Ja, då är det lixom bara att börja acceptera att oförklarliga saker kan hända och att det kanske finns en annan sida som vi inte vet så mycket om.

Min första upplevelse av andar eller spöken hade jag som ganska liten. Det fanns bilder på mej hemma och alla de ramlade ner samtidigt, flera gånger. Jag sa inget till någon eftersom jag redan då förstod att ingen skulle tro mej. Sen hände det lite mysko saker då och då under hela min uppväxt och ganska mycket när jag bodde i Gambia. Men det satte igång rejält på hösten 2000, samma år som min bästa kompis dog. Sedan dess är det sällan lugnt hemma hos oss...

Det började med att alla persienner i hela huset fälldes ner samtidigt. 8 fönster! Och detta hände flera gånger. Jag försökte förklara det med att när bussen går förbi skakar huset och då kan ju persiennsnöret släppa... ja, första gången kan det ju låta rimligt, men inte fjärde, sjunde eller tioende gången och framförallt inte alla fönster!

Tv´n slår på lite då och då, nu senast på högsta volym mitt i natten. Ibland vaknar jag av att det småpratar i vardagsrummet, då står tv´n på lite tyst istället. Torktumlaren och micron har också kört igång utan att någon varit där. Men det är sånt jag kan leva med, det är ok.

En period levde tvättstugan sitt eget liv. En dag när jag kom in där var all tvätt dragen åt vänster på torkställningen. Allt som jag hade hängt dagen innan var tätt, tätt packat åt vänster. Så hade det torkat och var genomskrynkligt, bara att tvätta om. En anna gång, när vi dessutom hade tv-inspelning här hemma hördes ett brak och alla flög in i tvättsugan. Då hade en tung, fullpackad tvättställning med vått tvätt "hoppat" ner på golvet. Den hänger på två krokar uppåt och två krokar neråt och jag kan inte ens rubba den när den är full med våt tvätt, den har alltså på något sätt lyft från krokarna (som var kvar i väggen) och lagt sej rakt under med tvätten kvar. Nu var det fler som såg, inte bara jag... och ingen kunde förstå hur det gått till. Hur alla än försökte hitta en, så fanns det ingen rimlig förklaring. Om inte krokarna suttit kvar i väggen hade det ju varit enkelt, eller om ställningen varit tom och lätt, men nu var det inte så.

Det senaste i raden av mysko händelser hände häromdagen. Då såg jag i ögonvrån hur en av Baileys bollar började rulla på golvet, men när jag tittade dit så stannade den. Jag tittade bort och den började långsamt rulla igen och när jag tittade dit stannade den. Den började vid granen och låg senare ett par meter bort, men rullade bara när jag inte tittade. Hunden låg i soffan och sov från början och var oskyldig, sen började han titta han också. Han började gnälla och ville inte ta bollen.

Jag lovar er att jag försökt att hitta rimliga förklaringar, hela familjen har försökt. Men en del saker går helt enkelt inte att förklara! Ni kan kalla mej galen, att jag hittar på eller vad ni vill - jag vet vad jag har sett! Jag vet också vem jag tror det är som busar runt här hemma, om det stämmer eller inte kanske jag aldrig får svar på. Ni som har kontakt med andevärlden är välkomna hit, ni lär inte bli besvikna  :-)

Tror ni på andar eller spöken? Har ni råkat ut för något liknande?

8 kommentarer:

 1. Häftigt att läsa om dina upplevelser. Och jag tror på andar, har upplevt flera saker här hemma.
  ETT GOTT NYTT HÄRLIGT ÅR 2016 TILL DIG OCH DIN FAMILJ
  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Spännande, vi har också fullt med andar hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande men lite irriterande ibland. Just nu letar jag efter en klänning...

   Radera
 3. Jag har inte sett eller märkt ngt, men Magnus säger att han märker av oförklarliga saker. Att soffan sjunker ner bredvid honom ibland, som om ngn sätter sig bredvid, att ngt drar upp hans täcke på natten om det åkt ner mm

  SvaraRadera
 4. wow kul att läsa .... här har det varit aktivt i början när vi flyttade in... tom hunden stod och morrade och tittade på nåt som inte syntes, nu är det länge sedan det hänt nåt, de har nog accepterat oss som husfolk ... skönt att höra att det är fler som ser....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är många som har lite tomtar på loftet :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: