lördag 19 september 2015

Drömresan!

Dagens tema från Svenska Resebloggar är Drömresan. Drömmer gör vi nog alla om att resa till någon exotisk eller spännande plats. Jag har faktiskt redan gjort min stora drömresa, men jag har en kvar...

Den stora drömresan gick till Tanzania. 2010 åkte hela familjen på safari en vecka och sedan till Zanzibar på sol och bad en vecka. Det var min stora dröm och uppfylldes när jag fyllde 40. Just en safari, där man ser djuren i sin rätta miljö var något av det häftigaste jag gjort. Det kändes som man var mitt i en naturfilm och man bara väntade på att få höra en speakerröst berätta vad man såg.

Vi kom till Tanzania på juldagen och redan dagen efter satt vi i en jeep på väg till Ngorongoro. Vi såg precis allt man ska se, alla "big five" på bara ett par dagar. Till och med den utrotningshotade noshörningen lyckades vi se, flera stycken faktiskt. Vi såg (och hörde) en gepard äta en gasell på bara några meters avstånd, lejon i soluppgången, giraffer som slogs och flodhästar på promenad. Vi åt picknick bland zebror och kissade tillsammans med hyenor. Det var helt fantastiskt!

Att efter en vecka i en dammig jeep få semester med sol, bad och kritvita stränder var helt perfekt! Vi sov middag i skuggan på stranden, gick långa promenader längst stranden och satt länge ute på kvällarna. Allt var helt perfekt! Nästan... jag fick salmonella och mådde lite dåligt, men det förtog ändå inte paradiskänslan.

Jag har alltså upplevt mina stora dröm, men jag har en kvar... när jag fyller 50 vill jag åka till Samoa! Kureduttön som ingen jag känner varit till och knappt känner till något om. Samoa är en liten ögrupp mitt ute i Stilla Havet, strax söder om ekvatorn och datumgränsen. Förr tog man sej dit med flyg via Tokyo, nu vet jag inte vilken väg man tar - men det ska jag ta redan på! Bästa tiden att resa hit är maj till oktober och jag fyller år i januari... så vi får väl se hur vi ska planera detta. Det är drygt 4 år dit...

Nästa resa går till Gambia, 107 dagar kvar, och sen ska vi på bröllopsresa nästa sommar. Då blir det förmodligen en kryssning i medelhavet, en av Martins drömresor faktiskt. Det ska bli så himla mysigt! En kryssning är ett väldigt behagligt sätt att resa. Man åker båt på natten och varje morgon kommer man till en ny spännande plats att upptäcka. Perfekt!

Vart går din drömresa? Har du redan gjort den eller har du den kvar?

2 kommentarer:

  1. Du är lyckligt lottad! Vilka drömresor! Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag åker på en av mina drömresor om två veckor - till Japan 😊

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: