fredag 28 november 2014

Vilken hjälp får vi?

Ni är många som frågar vilken hjälp vi får. Jag kan väl säga så här: INGEN!

Man får nämligen ingen hjälp om man inte har problem med missbruk, om man har ett fast jobb och ett socialt nätverk. För då har man nämligen inga problem. Tydligen. Men ofta får man ingen hjälp även om man har de problemen.

Men jag fick ändå en psykolog att ta sej an sonen och den psykologen ringde jag själv till igår. Mest för att ge honom mer kött på benen, men även för att få prata av mej lite. Han fick förstås inte säga något till mej pga sekretessen, men hörde ändå allvaret, fick veta en bakgrund och lovade att göra sitt absolut bästa för oss alla. Eventuellt blir vi även delaktiga i behandlingen, vilket vi självklart sa ok till. Men vill jag ha egen hjälp så är det öppen psykmottagning som gäller eller att lägga in mej på psyk, vilket jag i nuläget inte känner att jag behöver. De skulle nog inte låta mej stanna ändå...

Jag fick lite mer information serverad igår och har upptäckt att jag resignerat. Jag tar in vad som sägs, ställer något motfråga och fortsätter med det jag höll på med. Igår packade jag upp julen och fick iaf ljusstakar, tomtar och även julgranen på plats. Så julen har flyttat in, nu ska bara julkänslan infinna sej. Det skulle inte vara så dumt om lite hopp kunde flytta in också...

Men det har faktiskt hänt en kul grej, återkommer om det senare...


5 kommentarer:

 1. ... En sak till som svar på din fråga "Hur mycket hjälp får en familj i kris?" Inte mycket! För två år sedan när Dennis fick ett återfall i sitt missbruk så hade vi verkligen behövt hjälp. Fick vi det? Nej. Botkyrka byggen vräker inte barnfamiljer heter det så fint. Stämmer det? Nej. Vi fick 4 dagar på oss att hosta upp 33000 annars åkte vi ut. Vid det tillfället var inte jag och Dennis gifta och han stod inte heller skriven på lgh med andra ord var jag ensamstående med 7 barn. Under flera tillfällen levde vi utan el. Vid ett tillfälle i 5 veckor! Inte kul när man har 7 barn! När en barnfamilj inte betalar elen och den stängs av går det ett meddelande iväg till soc. Varför kan man undra för inte fick vi någon hjälp! Juli 2012 blev jag sjukskriven för psykisk stress. En remis gick iväg till Fittja Psykiskaöppenvården. Efter påtryckningar från läkare uppe på Huddingesj psyk där jag hamnade i november fick jag tillslut träffa en psykolog 21 dec 2012. Efter det att Dennis slutat med drogerna fick vi fortsätta kämpa för att missbrukare lättare får hjälp är en myt. Under 1½ år levde vi enbart på min sjukpeng. Jag och Dennis hade nämligen tagit ett gemensamt beslut om att han inte skulle tillbaks till yrkeslivet förens han fått sin utredning och medicin. Det tog låååång tid och NEJ ingen hjälp från soc. Sen nöär alla bitar börjat falla på plats DÅ klev soc in och skulle göra utredningar! då förstörde dom mer än hjälpte kan jag lova! Så svaret på den fråga "Hur mycket hjälp får en familj i kris?" är; Inte mycket! Kram på dej från mej :)

  SvaraRadera
 2. Såg att min första kommentar inte kom med... Där skrev jag "Hoppas det löser sej till det bästa snart!"

  SvaraRadera
 3. En liten tanke - har inte sonen en diagnos?(osäker på om jag minns rätt nu)
  Jag har flera vänner som får hjälp via habilitering tex. Har ni provat att gå den vägen för att få hjälp för honom i så fall?

  Vad gäller för din egen del, att vända sig till öppenpsyk är väl ganska klokt? Eller vanliga vc, där finns också hjälp att få.
  Ibland kan det vara skönt att få prata av sig...

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: