lördag 29 november 2014

3 månader sedan bröstförminskningen - nya bilder!

Klicka för större bild
Idag är det precis tre månader sedan E-kupan blev en C-kupa. Sammanlagt 740 gram togs bort under en operation som tog ungefär 3 timmar. Häromdagen var jag tillbaka på återbesök och efterbesiktning.

Så här tre månader senare kan jag konstarera att läkningen går som den ska. Man ser inte så stor skillnad mellan bilderna längre, men ärren bleknar så smått. Läkaren var mycket nöjd med sitt jobb, tog bilder, mätte och ställde massor med frågor. Jag skulle bla uppskatta ryggvärken före och efter operationen, hur nöjd jag var med storleken före och efter, träning före och efter osv. Jag kan väl säga att det mesta lyfte från 2-3 på skalan till 8-9. En rejäl skillnad i mitt liv alltså.

Det som gäller nu är att leva som vanligt och komma tillbaka på återbesök i augusti, då det gått ett år. Jag får inte göra mamografi förrän efter 18 månader, men det gjorde man strax innan operationen så det är lugnt. Å känna efter förändringar kan man ju göra på egen hand. Så nu är allt som det var innan alltså, men ändå inte. Senast idag upptäckte jag att jag kan knyta skorna när jag har tjock vinterjacka på mej OCH andas samtidigt. Förra vintern såg jag till att börja med inte skorna utan fick känna mej fram, jag fick upp brösten under halsen och kvävdes nästan när jag böjde mej ner. Nu går det hur bra som helst  :-)

Jag är så glad att jag vågade be om remiss och orkade genomgå alla frågor, tester och kampen med vikten. Det här var värt hur mycket som helst och jag mår så himla bra i kroppen. Ryggvärken är mycket bättre, i axlarna har jag inte ont alls, jag kan röra mej obehindrat, kläder sitter perfekt och jag sover mycket bättre. En helt nytt liv!

Vill ni läsa alla inlägg om operationen och tiden efter ställer ni er i sökrutan och skriver bröstförminskning eller klickar på kategorin med samma namn. Jag vet att ni är många som vill göra samma sak, som är oroliga, väntar på operationstid och har en miljon frågor. Jag kanske kan ge er svar på några, annars är det bara att fråga!


1 kommentar:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: