torsdag 27 november 2014

"Ta dej i kragen"

Min stora tröst!
Jag vet att de allra flesta skriver kommentarer i största välmening. Men ibland blir det ändå fel. Sen kommer det även rejält elaka kommentarer, men de väljer jag att ta bort. Man behöver inte sparka på den som redan ligger... Jag tycker inte att man ska skriva något som man inte kan säga direkt till personen det berör. Ska vi säga så?

Jag kan inte skriva ut allt som händer. Därför har jag valt att bara skriva hur jag känner. Det är EN person som trasslat till sitt liv och dragit med mej i fallet. Min unge! Vi tar ett exempel: DIN unge tar livet av någon, sej själv eller råkar ut för en allvarlig olycka med död som utgång. Säger man då "ryck upp dej" eller "du kan inte lägga ansvaret hos henne eller honom". Självklart inte! OBS!!! Min unge har inte gjort något av detta!!! Det var bara ett exempel. Det visar ändå att det inte funkar med alldagliga fraser när något allvarligt inträffat. Säg hellre att du tänker på dem och finns där vid behov. OM du verkligen gör det! Annars är det bättre att inte säga något alls.

INGEN vet allt som någon annan har i ryggsäcken eller hela historien bakom sorgen, ilskan eller frustrationen. INGEN vet hur jag mår! Alla har rätt att tycka och komma med sin åsikter, men gör det gärna lite försiktigt. Just nu behöver jag inte mer tyngd på den börda jag redan bär. Jag har ofta sagt att alla har ett val och det har jag med; pest eller kolera.

Ge mej gärna cyberkramar men sparka inte mer på mej än man redan gjort. Jag väljer att inte svara på några kommentarer i nuläget, eftersom min svar förmodligen också skulle feltolkas. Men skriv gärna något snällt, som faktiskt kan hjälpa mej.

Jag är på väg upp, men det går långsamt. Jag har iaf tagit fram en adventsljusstake och ska ta fram julen helt och hållet idag. Jag är fortfarande skör och vågar fortfarande inte hoppas, men ska försöka skapa någon slags julstämning här hemma. Nu ska jag försöka återgå till det normala så gott det går... ibland slickar man sina sår fort, ibland tar det längre tid... den här gången tar det längre tid. Det får vara så ibland.


9 kommentarer:

 1. Jag såg den kommentaren men ville inte kommentera till dig, tror det räcker ändå och blir över för din del ♥ Ryck upp dig passar verkligen inte här :-(

  Kramar om ♥

  SvaraRadera
 2. Kram! Hoppas det ordnar sig till det bästa!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte haft tid att hänga med i bloggarna så jag vet inget om vad som hänt eller vad du har fått för kommentarer, men en sak vet jag. Livet är som en berg-och-dalbana och det går upp och det går ner. Och när man är nere finns det inget värre än när folk säger "Ryck upp dig" eller "Tänk positivt". Hade man kunnat göra det så hade man ju redan gjort det. Nej, ibland måste man invänta utgången av det som gjort att man gått ner för räkning, eller det måste helt enkelt värka ut, och det kan vara precis hur jobbigt som helst. Hoppas i alla fall att allting kommer att ordna sig! Kram!

  SvaraRadera
 4. Nu har inte jag kommenterat innan men läst kommentarer och inlägg.
  Jag tror att folk har skrivit för att dom bryr sig. Men inte alltid tycker lika. Vissa saker man skriver i sin blogg kan missuppfattas totalt, andra chockerar. Men för det mesta når man fram precis så som man tänkt sig med sitt inlägg.

  Problemet är just det du beskriver, att folk inte vet hela bakgrunden. Då skapar man sig en uppfattning av det som står, försöker läsa mellan raderna. Det är nackdelen med bloggar och sociala medier, att det kan skapa missuppfattningar så lätt...

  Jag tycker det är jättetråkigt att du mår dåligt. Hoppas att du kan få hjälp med ditt mående, att sonen får hjälp om han mår dåligt. Det är inte lätt att söka hjälp, jag vet. Men ibland behöver man det för att orka vidare... Från botten kan man bara jobba sig uppåt.

  Hoppas du får må bättre snart!

  SvaraRadera
 5. Sitter lite på staketet känner jag... När man inte vet vad som har hänt (eftersom du ju inte berättat) så kan man ju faktiskt säga "Ryck upp dig" i all välmening; för ibland kan det ju hända nå't som faktiskt inte är så farligt, och som kan lösas med en attitydförändring/ny syn på saken.
  Men visst förstår jag att "Ryck upp dig" kan vara en käftsmäll om det hänt något riktigt allvarligt som man faktiskt inte aktivt kan göra något åt.
  Jag hoppas att kommentatorn menade sitt Ryck upp dig" som en uppmuntran i all välmening dock...

  Hoppas att allt löser sig, vad det vara månde...

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: