onsdag 2 juli 2014

Extra stöd

Jag har ju glömt berätta om mitt möte mer arbetsterapeuten!
Dr T kom ju fram till att jag har karpaltunnelsyndrom på bägge händerna och att en träff med arbetsterapeuten var nödvändig. Så några dagar innan vi åkte till Öland träffade jag en söt liten tant på Södertälje Sjukhus som provade ut skenor till min ena hand som jag ska ha på natten och en del övningar som jag skulle göra för att få igång cirkulationen i händerna. I måndags träffade jag henne igen och fick en skena till andra handen också eftersom den första hade fungerat hyfsat.

Mina skenor ska jag ha på natten, men kan ha på dagen om jag ska anstränga mej med typ dammsugning. Så sa hon att om jag vill ha något annat på dagtid bara för att det känns skönt och värma lite så kan jag köpa egna. Så jag kollade runt lite och kom på att jag hade såna där vulkanskydd när jag höll på med gymnastik. Såna kan man ju ha även till detta.

http://vulkanskydd.com/ kan man köpa värmande och stödjande skydd till alla möjliga kroppsdelar. När jag höll på med gymnastik hade jag på ena knät och efter att jag stukade foten illa för några år sedan hade jag för fotleden för att våga springa igen. Så även om man inte får utprovat av arbetsterapeut eller sjukgymnast så kan man ta saken i egna händer och få bra hjälp.

Jag har bara min "handske" varannan, var tredje natt eftersom den sitter så tight att jag får ont i tummen. Så det är lite pest eller kolera just nu; ont i handleden eller tumme? Men det ska väl också ordna sej en dag. Det är iaf bra att hjälpmedlen finns  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: