lördag 22 februari 2014

Trollet i Gambia

Kommer ni ihåg flickan på bilden? Hon bor i byn Juffure i Gambia, byn där Kunta Kinte föddes. Vi träffade henne när vi var där i januari förra året och gav henne ett gosedjur. Det var hennes första köpta leksak och hennes första egna ägodel. Hon sprang runt hela byn lyckligt gallskrikande och visade upp sin skatt  :-)

Jag glömmer henne aldrig! Och idag när vi pratade om resan här hemma, så visade det sej att detta är ett av de starkaste minnena även för resten av familjen. Junior kallar henne för trollet "Kommer ni ihåg det där lilla Trollet som fick en Ior". Så berättade vi om mötet för hans flickvän och visade bilden. Det kanske var det som fick flickvännen att bestämma sej? För idag sa hon att hon tänker följa med oss tillbaka i höst. 

Kanske får vi träffa den lilla flickan igen? Ior är förmodligen både skitig och välanvänd, men vad gör det? Hon kan få ett nytt gosedjur, bara vi hittar henne. Vi vet var hon bor, så vi ska nog leta rätt på henne. Ett spännande möte som jag är säker på blir väldigt känslosamt. Igen.

Vi har ett rum kvar, så är ni sugna på att följa med så får ni höra av er senast imorrn (söndag). Den 18 november åker vi. Vill ni se fler bilder och följa oss nu och på våra resor, så följ mej på Instagram genom att klicka på knappen uppe till höger eller sök på marlenerinda. 


4 kommentarer:

  1. Så fint inlägg! Och tjejen blir säkert glad om hon får träffa er igen, och om hon får en ny leksak.
    Men jag tror nog att hon ALDRIG glömmer den första leksaken, det första gosedjuret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är helt säker på att hon varken glömt oss eller sin första leksak :-)

      Radera
  2. Jag hoppas fler hänger på här för denna resan kommer att bli super.
    Jag kikade bakåt ett år i din blogg och läste om hur ni hade det på förra resan!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: