fredag 14 juni 2013

Firade med champange!

Det är inte ofta vi firar med något starkare än läsk här hemma, men igår hände det. Som ni kanske kommer ihåg gick sonen och köpte ett radhus för några veckor sedan och i förra veckan tog han studenten. Han var ganska säker på att få ett jobb på sin praktikplats och igår var det dax för möte där. Klockan 9 skulle han vara på plats och när jag inte hört något kl 11, ringde jag för att fråga om han fått jobbet. Visst hade han det!!! Han börjar den 2 september, men vet inte vad han får för lön riktigt än. Men som elektriker i ett stort företag kan det inte bli annat än bra. Så nu står min lilla 18-åring där med både hus, fast jobb, bil och motorcykel/motorcyklar...

Men det var inte slut där. Senior har gått kurs hela veckan för att bli skiftledare på Mc Donalds. Hittills har han varit områdesansvarig, nu skulle han ta nästa steg. Och igår klarade han provet som han skulle göra och kunde gå därifrån med godkänt och ett diplom under armen. Nu ska han bara göra ett enda test till, så är han färdig och kan ta ut lite mer i lön. Han har fått massor med nya kompisar från hela landet så även han var både lättad och glad igår kväll.

Så när vi kom hem från jobbet låg champagnen på kylning och en budapestrulle från studenten var tinad. När Senior och Mandisen dök upp dukade Junior upp med champagne till sej själv, Martin och mej (Senior är absolutist och Mandisen har inte åldern inne). Sen firade vi med champagne och budapestrulle  :-)

Det känns så otroligt bra att båda killarna har sitt på det torra! Att båda har jobb som de trivs med, en helt ok lön och en ljus framtid. Med tanke på allt vi varit med om och alla odds de har emot sej, så är detta helt underbart att veta. En härlig känsla att vila i och njuta av. Skulle jag dö idag, skulle jag göra det lugnt med vetskapen om att allt ordnat sej till det bästa. Killarna kommer att klara sej, jag behövs inte längre för att de ska överleva. Jag har gjort mitt och gjorde det förbaskat bra!

Hurra för oss!!!

5 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: