lördag 25 maj 2013

Botkyrka Kommun vill ha mer sex

Igår kunde man höra på nyheterna att vi svenska har mindre sex än för några år sedan och de som är missnöjda har som förklaring att de inte har tid eller är för trötta. Ungefär samma ursäkt som när det gäller motion, lagat mat från grunden, läsning och en hel del annat. Jag påstår att man har tid för det man verkligen vill göra och att vi alla har 24 timmar att spendera på det sätt vi tycker är bäst.

Många verkar tycka att det är väldigt viktigt att lägga stor tid framför datorn, tv´n och knappa på mobiltelefonen. Undrar hur mycket tid som faktiskt läggs ner på detta per person och undrar hur mycket som läggs ner på detta av dem som gnäller mest? Jag kan lugnt erkänna att jag sitter en hel del framför datorn, tv´n och mobilen... det blir några minuter här och några där och landar på kanske 3 timmar sammanlagt per dag. Men då jobbar jag mest via datorn också, samtidigt som jag pysslar med en massa annat.

Tv tittar jag knappt på längre sittandes. Det är så jag fått min tid till motion, jag springer eller går på löpbandet samtidigt som jag tittar på något på tv. Springer jag ute blir det antingen tidigt på morgonen eller medan Martin lagar mat. Visst, jag har det ju förspänt på så sätt att det inte är jag som har kökstjänst. Å andra sidan är det jag som klipper gräset och städar och då får jag motion där med.

Så visst har man tid! Om den där mannen som vill ha mer sex faktiskt hjälper sin kvinna med hushållssysslorna lite mer och ser till att kvinnan mår bra och är mindre stressad, ja då kommer han nog få till det lite oftare kan man tänka. Så himla svårt är det inte! Hjälp varandra och stäng av tv/dator/mobil så kommer det av sej självt. En "akt" tar ju trots allt bara 6 minuter eller vad det svenska snittet nu är...

Klockan 23 igår tyckte iaf Botkyrka Kommun att vi kommuninnevånare skulle få chansen utan undanflykter. Då blev halva Tumba och Tullinge kolsvart av ett strömavbrott som höll i sej i en timme ungefär. Gott om tid alltså  :-)

Alla har vi tidsbrist, frågan är vad vi lägger tiden på?


6 kommentarer:

 1. Ja, att vi inte har tid för sex är bara en bortförklaring. Visst finns det tid. Du får se till att skapa det. :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja säga att vi alla har 24 timmar och ingen tidsbrist. Gör upp ett schema och se vad du lägger tiden på. Ta bort onödigheter, energitjuvar.
  Intressant ämne, det här med TID. Vad är tid?
  Ett flott inlägg av dig, Marlene, gillas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tydligen ska tidbristen bli ännu större när man blir pensionär :-)

   Radera
 3. Jag hatar att folk skyller på att de inte har tid till att göra vissa saker! DET ÄR BULLSHIT!
  Man har alltid tid, men istället för att skylla på vad man vill, så lägger man skuld på tiden. Det handlar om att prioitera.

  Jisses, när folk inte har svarat på ett samtal eller sms och sen säger "jag har haft så mycket att göra" Ja, det kanske de har, men att skicka ett sms tar 1 minut.

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tror Stoffisen gick igång lite nu. Jag lovar att svara på dina mail snabbt :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: