lördag 16 mars 2013

Det här med sociala medier...

Måste man vara uppkoppla och nåbar jämt? Måste man ha Facebook, Twitter, Instagram, Skype och alla andra grejer som finns? Varför måste man vara nåbar 100% av tiden och ha alla de här grejerna?

Jag använder Facebook ganska mycket och Twitter lite gran. Facebook har jag en väldig nytta av både privat och i jobbet, Twitter har jag inte riktigt förstått mej på än... På Facebook väljer jag själv vilka jag vill ha kontakt med och vet vilka alla är. På Twitter är det andra som väljer om de är nyfikna på vad jag sysslar med och det är ganska svårt att få sk följare tycker jag (jag heter om ni vill följa mej). Man ska vara snabb och fyndig och det är inte alltid så lätt att komma på nåt att skriva.

Är jag uppkollad och tillgänglig jämt? Ja, det är jag faktiskt. Mobilen är alltid påslagen och jag kollar Facebook ofta. Det är inget som stör mej och jag blir inte väckt på nätterna. Men vaknar jag och har svårt att sova på natten så visst sjutton kollar jag vad som händer på Facebook. Twitter kollar jag då och då, ibland glömmer jag bort det.

Just när det gäller Facebook så är det där jag har alla mina kontakter. Jag pratar sällan eller aldrig i telefon utan "pratar" med de jag vill via chatten på FB. Vi har en särskild sida där våra medlemmar är samlade och där pratar vi massor, svarar på frågor och peppar. En stor del av min tid och arbetsdag går åt till den sidan, det är så vi behåller våra medlemmar och tjänar vår lön.

Det bästa med Facebook är kontakten man kan ha med släkt och vänner på annan ort eller när man är på semester. Jag skulle inte alls ha så bra kontakt med min bror, förmodligen knappt någon alls, om inte FB fanns. Likadant skulle det vara med kusinerna i Göteborg och Kalmar. Kontakten med Linda och Smile i Gambia skulle förstås var väldigt mycket glesare och dyrare om inte FB och Skype fanns. Tänk bara att man kan prata med någon i Afrika helt gratis! Det är faktiskt helt otroligt och helt fantastiskt!

För oss som inte har så stort socialt umgänge är Facebook en lösning på ett ganska stort problem. Det är iaf ETT sätt att ha någon form av umgänge och inte bli hel ensam. Man kan umgås när man vill, enkelt och på sitt eget sätt. Instagram intresserar mej inte alls, så det får vara.

Vilka sociala medier använder du? Och HUR använder du dem?


3 kommentarer:

 1. Facebook använder jag dagligen, har helt öppen profil. Försöker tänka efter vad jag skriver där, men är på intet sätt överdrivet försiktig eller hurtig (typ: har tränat i dag, å så underbart med sol, har diskat och torkat damm etc.)

  Använder social media på mina villkor, är inte uppkopplad om nätterna. Men är journalist och får en del nyhetstips då jag läser statusuppdateringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett jättebra sätt att få tips till blogginlägg och annat man vill skriva. Även andras bloggar ger bra uppslag, så missa inte att läsa lite sånt också :-)

   Radera
 2. Nu har jag dragit en vinnare av Veckans Blogg, som fick synas med bildlänk på min sida en hel vecka. Kika in och se vem som vann, och missa inte nya chansen som kommer redan på måndag. :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: