söndag 17 mars 2013

Mysko motivation

Det här med vikt och motivation är mysko. Förra veckan var jag full av energi och var till och med ute och sprang TVÅ gånger för första gången på många år. Den här veckan har jag mest legat på soffan och tyckt att livet är tråkigt. Att det kan skifta så på bara några dagar.

Vad är skillnaden på förra veckan och denna vecka? Jo, en stor skillnad är att det trasslar på jobbet. En annan är att det är jäkligt kallt ute igen. Två saker som påverkar mej väldigt mycket tydligen. Kan jag göra något åt någon av sakerna? Nä, inte ett skit kan jag faktiskt göra. Är det då "bara" att acceptera och försöka hitta den där motivationen igen? Ja, egentligen är det ju så enkelt, men att hitta motivationen igen är faktiskt inte så lätt.

Det spelar ingen roll att jag står naken framför spegeln och hatar det jag ser. När jag fryser redan innan jag går ut, struntar jag ändå i att motionera trots det jag sett i spegeln. Å vad spelar en liten godisbit för roll när man redan är tjock, ful och äcklig? Ingenting, så jag tar en till...

I fredags sa jag till Martin att han ska tvinga mej ut och gå vad jag än säger. Så igår var vi faktisk ute och gick en timme. Det var inte ett dugg skönt, men vi gjorde det! Idag har vi sagt till våra medlemmar att de kan ut och gå med oss kl 11, bara för att vi inte ska kunna smita undan. För mej funkar sån där skrämseltaktik; får man inte tillbaka motivationen får man helt enkelt tvinga sej. Så nu är det tvång som gäller tills motivationen hittar tillbaka igen. Motionscykeln ska nog börja användas igen, då behöver man ju inte gå ut.

Men visst är det väl konstigt? Jag gillar inte det jag ser, ändå orkar jag inte göra något åt det. Hur svårt är det egentligen att ta på sej dojjorna och ta den där promenaden? Inte ett dugg! Ändå gör jag det inte. Men nu känns det ändå liiite bättre. På nåt sätt har man väl svalt att vintern kommer att fortsätta några veckor till och att jobbstrulet inte går att göra nåt åt. Fortsätter jag att strunta i mej själv så blir saken bara värre. Jag vill ju inte vara tjock! Jag vill må bra! Å ingen annan kan ta bort kilona åt mej, det är bara jag som kan fixa det. Så även om det känns motigt just nu så har jag slappat färdigt. Imorrn är det en ny vecka och nya tag. Även om jag inte springer då, så ska jag iaf skriva upp vad jag äter igen. En veckas förfall räcker!

Som belöning får jag åka iväg på bloggmingel nästa helg - DET ska bli himla skoj!


16 kommentarer:

 1. Måste få ha svackor och som en kollega sa till mig. ta lite semester från träning och nyttigheter. Nu är min semester slut och ska köra hårt igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det väl. Har ju varit superduktig ett ganska långt tag nu, men eftersom jag är seg på vågen så blir det väldigt tråkigt till slut och då är det kanske dax för en paus. Nu kör vi igen!

   Radera

 2. Jag förstår vad du menar, hur SVÅRT kan det vara att bara sätta på sig skorna och bara göra detta som vi och vår kropp vill.... Vi själva är de enda som hindrar oss, men kylan får mig att backa många gånger.... Det är ju så skönt när man kommer hem efter en lång vända.... Solig söndag här och 5 plus.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växlande soligt - molnigt här och minus 0,5. Det lockar inte alls att gå ut, men ut ska vi!

   Radera
 3. Tittar in och önskar dig en fortsatt bra dag
  mvh

  SvaraRadera
 4. Jag kör lite "fusk". Byter ut 2 mål om dagen ( frukost och fm eller em-mellis) mot Herbalifes shakes. Jag bibehåller min trivselvikt och kan ändå unna mig. Och sedan tvingar jag mig ut med hundarna...de orkar inte så långt men det gör ju inte jag iheller med ryggen:-)
  Lite är bättre än inget. Kram, ha en fin söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte de där shakerna, så jag håller mej till mat. Jag får också tvinga mej och har inte ens en dålig rygg att skylla på... För mej finns inga ursäkter och ändå har jag mängder :-)

   Radera
 5. Jisses vad jag känner igen mig!!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tar vi en promenad när vi ses vid nåt bloggevent :-)

   Radera
 6. Gillar att du skriver så direkt från ditt hjärta! Ha så kul på bloggminglet. KRAM♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan inte skriva på nåt annat sätt :-)

   Radera
 7. God morgon!
  Det är den här årstiden, med snö och iskyla, när det borde vara vår och skönt ute.
  Det kan få vem som helst att tappa motivationen.
  Hoppas du hittar den snart igen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den är nog hittat igen... iaf lite... Men snart kommer ju mer snö och då deppar man väl ihop totalt.

   Radera
 8. Håller med! Det är så lätt att tappa motivationen känner jag. Men man får ta nya tag...

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, motivation på burk skulle vara en strålande affärsidé.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: