fredag 15 mars 2013

Hur städar du?

Är du pedant eller struntar du i att det ligger lite dammråttor här och där? Jag är varken eller... jag är inte pedant, men de där dammråttorna stör mej. Men de stör mej inte så mycket att dammsugaren åker fram bara för att... Jag städar när jag har lust och tid eller när skiten svämmar över, sån e ja  :-D

Eftersom jag oftast är ledig på fredagar, så är det då det händer! Då försöker jag få alla tvättkorgar tomma, den rena tvätten vikt och undanlagd, kök, vardagsrum och toaletter städade och golven dammsugna. Med hund i huset behöver man dammsuga oftare och det gör jag... om jag får lust.

Idag är det fredag. Hittills har jag kört en maskin tvätt, plockat upp hundskit i trägården (ett vårtecken?), handlat och börjar städa badrummet. Senior har hjälpt mej så här långt, så nu ska vi äta lunch och sen fortsätta. I eftermiddag åker Senior på skyttetävlingar i Sävsjö och Junior åker på träningsläger i Flen. Med andra ord står det två lediga sängar hela helgen, så dessa ska också bäddas rena så jag kan sova där jag vill om Snarkofagen låter för mycket.

Idag är det alltså städdag här hemma och jag hinner det jag hinner. Hela helgen är obokad, så det finns tid att göra mer då och med Martins hjälp går det lite fortare. Jag är fortfarande på ganska dåligt humör, väldigt trött och ganska frustrerad. Alltså får det bli lite som det blir med det mesta. Får jag bara sova så ska det nog bli bra och det ser ut som att de efterlysta varorna dyker upp nästa vecka. Iaf en del av dem... Då blir det lättare på jobbet också och det gör ju hela livet lättare.

Solen skiner, men det är fortfarande alldeles för kallt för min smak. Så jag stannar inne och fortsätter min städning. Vad pysslar du med?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: