tisdag 8 januari 2013

På väg hem...


Det är med mycket tungt hjärta som jag konstaterar att dagen för hemresa är här. När ni läser detta är vi på väg till flygplatsen; Yundum airport. Vi har haft två fantastiska veckor här i Gambia och längtar redan tillbaka.

Mitt mål för resan var att
*visa Martin och barnen ”mitt” Gambia, fixat!
*hitta huset jag bodde i, det har jag gjort
*Att hitta Abdu och Dodo och att träffa kompisen L och Mr Papp, har gått sådär…

Vi har farit härs och tvärs över landet och sett alla de där ”måstena” som man ska som turist. Allt har varit till belåtenhet, tom Senior som var lite skeptisk innan tycker att det mesta är riktigt bra här. Hela bunten vill åka tillbaka och det är väl ett gott betyg.

Ganska snabbt fick jag veta att Abdu numera bor i England, när det gällde Dodo var det flera frågetecken. Efter många om och men vi fick till slut veta att Dodo bor i… SVERIGE!!!  Är världen liten eller?

Kompisen L mötte oss direkt när vi kom till hotellet och sen har vi träffat henne flera gånger. Mr Papp sökte vi upp och blev bjudna på fest. Där använde vi också internet för att kunna jobba lite varje fredag.

Mycket har förändrats men nu tror jag att jag hittar överallt igen och språket börjar komma tillbaka. Jag kan inte ta mej fram på Wolof, men iaf hälsa och lite mer. Det är himla kul att som vit turist tilltala en Gambier på deras eget språk, de ser ofta väldigt förvånade ut.

Nu är äventyret över för den här gången. Inatt 02.30 landar vi återigen på svensk, kall, mark. Vi är rejält solbrända, friska och mår väldigt bra. Men vi kommer att frysa rejält några dagar innan vi vant oss vid kylan igen. Sen är allt som vanligt igen med jobb, skola och vardag.

Men minnena finns kvar och alla bilder. Imorrn kommer ni att få en bildkavalkad utan like!


4 kommentarer:

 1. Men gud så häftigt att du har bott i Gambia, jag kan kanske läsa mer om det någonstans i bloggen? Förstår att du är ledsen att behöva lämna...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite jobbigt, men vi kommer snart tillbaka! Det finns massor att läsa om min tid i Gambia under kategorin Resor.

   Radera
 2. Välkomna hem igen, då till kalla Sverige!
  Ni vänjer er väl så smått, inget annat val, men det måste ha varit en underbar upplevelse! Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft en kanonresa! Å nästa gång följer du med :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: