onsdag 9 januari 2013

Bilder från Gambia

Killarna nya kompisar
En väldigt glad tjej
Så var man alltså hemma igen... det roligaste när man kommer tillbaka efter semestern är att titta på alla bilder man tagit. Å nu när jag har en bra uppkoppling så ska även ni få se en del av alla 1500 bilder.

Det bestående minnet av resan är alla barn som vi gjort glada. Vi har delat ut mängder med gosedjur och leksaker och vi har försökt att ta bilder på alla som har fått något så att givarna ska se att grejerna faktiskt kommit fram och gjort någon glad.


En väldigt glad familj
Ett annat bestående minne är naturen, djuren och alla härliga människor. Så det blir en bildkavalkad på lite smått och gott med en förklarande bildtext där det behövs.

Vi har haft en fantastiskt resa och för dej som är sugen på att åka till Gambia har vi mängder med tips; Växla bara lite pengar i Sverige och resten på plats. Ha med både VISA och Mastercard, det finns uttags automater som faktiskt fungerar ibland... Smörj på rejält med solkräm med HÖG solskyddsfaktor de första dagarna och minska sedan successivt. Solen är STARK! Ha alltid keps på skallen och drick mycket. Malaria är vanligt, så var noga med malariatabletterna.
Killarna och vår chaufför

Våga er utanför hotellområdet med eller utan lokalguide. Ni kommer att mötas av en mängd nyfikna och vänliga människor. Alla vi er väl. Besök en by om ni får tillfälle, det kan hända att de aldrig sett en vit människa där...

Fler glada barn  :-)
Ta med kläder som ni använder en sista gång på plats och lämna sedan kvar dem. Skor är svårt att få tag på i Gambia och väldigt eftertraktat i alla storlekar. Kasta inte halvfulla deos, tandkrämstuber, tandborstar osv. Hotellpersonalen tar till vara allt man lämnar kvar och allt kommer till användning.
Grön markatta

Jag hoppas ni blir sugna på att besöka Gambia. Hör av er för fler tips om ni blir nyfikna på landet. Ni kommer inte ångra en resa dit. Det är ett av världens mysigaste länder med de trevligaste människorna.

Gott nytt 2013 önskar vi  :-)

5 kommentarer:

 1. Vad mysigt med massa bilder.
  Det har varit så roligt att följa med er på resan! Jag kan med andra ord säga att jag har varit där, så bra beskrivningar har du gjort.

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nästa gång får du följa med på riktigt :-)

   Radera
 2. Åh, vilken härlig resa! Önskar önskar....
  Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt härligt. Nästa gång följer du med :-)

   Radera
 3. Hej och tack för informationen. Jag och dottern ska åka ned till Bakotu en vecka nu i mars. Vi ska söka upp Smile och köpa lite saker av honom. Tack för tips om att ta med extra kläder och hygiensaker, det ska vi göra. Hotell och omgivning ser helt underbart ut på bilderna och jag är såå glad för att ha hittat resan hit

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: