lördag 5 januari 2013

Karma...


Hela vår resa har kantats av ett enda tema; att ge. Vi har gett av oss själva och de gåvor vi haft med oss. Innan vi åkte ifrågasatte Junior den stora väska som vi fyllde med gosedjur, kläder och annat. Att ha med begagnade grejer att ge bort hade han lite svårt att acceptera, tills han kom hit.

Så fort vi gett bort den första nallen så förstod han. När han såg hur glada barnen blev och hur stort behovet är var det inte längre läge att ifrågasätta något alls. Istället var han med och gav bort grejerna och såg hur lyckliga barnen blev. Nästa gång kommer det vara en självklarhet för honom att vi tar med oss saker att ge bort och förhoppningsvis kommer han att göra egna resor där han har med sej egna grejer.

Det här är en väldigt viktig del i min uppfostran. Det spelar ingen roll hur lite man äger eller kan bidra med, att göra det man kan är det viktigaste. Att vara en så god människa som man kan och göra gott där man kan, är det viktigaste av allt. Godhet, vänlighet och hjälpsamhet betalar sej alltid. Vissa kallar det Karma, jag kallar det att göra så gott man kan med det man har.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: