onsdag 24 oktober 2012

Problem?

Jag har ett problem. Eller... egentligen har jag fler problem... men med just det här problemet vet jag inte om det är mitt eller egentligen någon annans. Det beror på hur man ser det lixom. Det handlar om ett riktigt I-landsproblem.

Jag erkänner här och nu att jag inte har nån klädsmak överhuvudtaget, eller ens knappt nåt intresse av kläder. Min filosofi har nästan alltid varit att är man bara hel och ren, inte doftar som en  hel parfymbutik, så är det ok. Sen ska kläderna vara bekväma och praktiska också. Jag har alltså ingen aning om vad som klär mej eller vad jag passar i. Något som tydligen är väldigt konstigt eftersom jag är kvinna och tydligen ska bry mej om sånt.

Mitt ointresse har resulterat i att jag mest klär mej i jeans, nån tröja och gympadojor. Jag handlar det mesta på nätbutikernas reor, både till mej och resten av familjen. Dessutom ogillar jag att betala mycket för grejerna och skulle aldrig ens överväga ett par byxor för tusenlappen bara för att de har något häftigt märke. Jag drar öronen åt mej och stänger plånboken om plaggen kostar mer än ett par hundra... å då får man som bekant inte så mycket i nuläget. OM man inte fyndar på reor.

Med åren har jag dock kommit på vad jag inte passar i och vilka kläder jag inte vill ha. Dit hör byxor med låg midja, magtröjor eller korta toppar, polokrage och framknäppta blusar/skjortor. Vad jag däremot borde klä mej i står nog skrivet i stjärnorna. Jag skulle behöva en personal shopper eller en makeover som gick igenom både mej och min garderob. Där finns nog ett och annat fynd faktiskt. Jag har inte ändrat frisyr på hundra år heller, trots att jag alltid ger frisören fria händer. Men de törs aldrig ändra något hur mycket jag än tjatar.

Å frågan är då om detta är mitt problem eller andras? Jag ser ju inte hur jag ser ut, mer än i spegeln när jag går hemifrån. Andras kanske går runt hörnet och kräks när de ser mej, vad vet jag? Ett problem vet jag inte heller om det egentligen är, jag har ju kläder på kroppen... det är det många som inte har. Problemet är kanske att jag inte bryr mej så mycket som man borde göra. Fast det är klart att det skulle vara lättare om man var lite intresserad iaf, men förmodligen hade det blivit ganska mycket dyrare också. Jaja, ett I-landsproblem är det iaf, det kan vi väl komma överens om?


12 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja att någon gjorde en make-over på mig. Vill ha förändring både när det gäller frisyr och kläder, men vet inte vad jag vill och vad jag passar i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste vore det enkelt om någon berättade detta för en och sen köpte det man behövde?

   Radera
 2. Jag tror att det är rätt mycket samhället som tycker och tänker hur man ser ut. Jag tror även att alla har en smak för vad som är snyggt och inte. Jag är inte heller så förtjust i att handla kläder, men kan tycka vilka som klär sig snyggt/osnyggt... Ja. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst kan man tycka en himla massa om andras klädsel :-)

   Radera
 3. Otroligt befriande att höra det, det är väl härligt! Alla behöver inte vara klädintresserade!!! If it works for you som man brukar säga ;)!

  SvaraRadera
 4. Du måste ju bry dig lite, eftersom du skriver om det?
  Intressanta synpunkter.

  Jag älskar kläder, men inte till vilket pris som helst, där är jag lite snål. Och jag är väldigt kritisk.
  Jag har mist mitt goda smakråd, för det var just det som min Sigge kunde, han såg alltid, han hade sinne för "det gyllene snittet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag bryr mej, jag vill ju trots att bli sedd som en anständig människa. Men jag är inte särskilt intresserad och det är det som är problemet.

   Radera
 5. Haha .... satt just o tänkte på precis samma sak ! Jag går hemma för tillfället o drar antingen på mig mina joggingbyxor eller snickers arbetsjeans !!! Men jag brukar trots det lägga en basmakeup !! Så dagen till ära har jag en klänning på mig !! Kommer ett inlägg om det sen hihi.
  Tack för din kommentar
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag orkar lägger jag på mascara, typ två gånger i månaden... ska nog bli bättre på det när jag får mina nya glasögon :-)

   Radera
 6. Jag tycker att detta med att välja kläder i sociala sammanhang är jättesvårt numera. Jag gillar stilen jag hade som tjugo men det blir ju inte desamma idag, fniss...

  Bilden med shorts och linne passar bra på dig, fast vintertid får du nog klä på mig lite mer. :-)

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galakläder har jag en massa fina, men när används de??? Jag är fortfarande 20... x2 :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: