onsdag 2 augusti 2017

Mys i Stockholm

Jag har ju glömt att berätta om fortsättningen på vår bröllopsdag. Det ni vet är att jag överraskade Martin med en hotellövernattning efter Gotlandskryssningen. Men vad hände egentligen när vi klivit av båten?

Vi kom tillbaka till Stockholm vid 16-tiden och tog oss till Anglais Hotell på Stureplan. Martin fick alltså veta på morgonen att vi inte skulle åka hem, men han visste inte vart vi skulle förrän vi var på väg dit. Jag tror han gissade på varenda hotell i hela Stockholm innan han till slut träffade rätt. Vi checkade in och letade rätt på rummet som var sååå fint! Vi hade tom balkong!

Anglais Hotell ingår i Scandics kedja, har alltså humana priser och ligger helt perfekt vid Stureplan nära både tunnelbana och uteställen. Vi välkomnades med champagne och frukt som vi lät vänta lite... kvällen var ju lång! Så vi packade bara in våra grejer och begav oss ut på stan i jakten på mys och mat. Eftersom vi tillbringade kvällen efter vigseln på Strandbryggan gick vi förbi där först.

Detta var ju vår bröllopsdag och vädret var nästan identiskt med dagen vi gifte oss. Strålande sol från en klarblå himmel och nästan vindstilla. Helt perfekt! När vi gifte oss hade vi vigseln på en Strömmabåt och åt lunchen på samma båt, sen gick vi till Strandbryggan och satt där resten av dagen och kvällen. Vi promenerade därför samma väg, men valde att gå förbi Strandbryggan och istället fortsätta bort till Gröna Lund. Vädret var ju helt perfekt och då är det ganska mysigt att gå runt i en nöjespark även om man inte åker något. Vi fotade lite, men hittade inte något ställe vi ville äta på.

Istället för att gå tillbaka tog vi båten över till Gamla Stan och gick förbi slottet och sedan till Kungsträdgården i jakten på mat. Stockholm var så fantastiskt fint och vi var inte jättehungriga, så vi strövade lugnt genom stan och kom tillbaka till Stureplan efter några timmar. Vi bestämde oss till slut för Vapiano, där jag inte varit förut och Martin tyckte det var dax att äta. Kanske ingen romantisk bröllopsdagsmiddag, men men... mätta blev vi och nu har jag testat Vapiano... inte jätteimponerad.

Så gick vi tillbaka till hotellet och tog med oss champagnen ut på balkongen. Kvällen var ljuvlig, så vi satt där ganska länge och myste. Nu visste ju Martin att jag hade snackat ihop mej med hans chef och att han kunde ta lite sovmorgon och komma till jobbet när han ville. Så vi pratade och pratade och pratade, vi skulle nog kunna prata hur länge som helst. Skönt att ha en sån man som inte tröttnar på orden och där samtalsämnena aldrig tar slut.

Till slut gick vi iaf och la oss och sov hur gott som helst! Så sköna sängar!!! Efter en liten sovmorgon åt vi en ganska lång frukost, Scandic har bra frukostar så är det bara! Det spelar ingen roll vilket hotell man bor på, frukosten levererar varje gång. Det enda konstiga var att det var en dam som kom in med två hundar i frukostmatsalen, lite ofräscht kanske och något vi ifrågasatte med inte fick något bra svar på.

Det här att göra något särskilt på en särskilt dag, som text bröllopsdagen är så otroligt mysigt. Och viktigt! Man ska absolut passa på att fira det som kan firas. Så vi planerar redan vår 10-årsdag den 4 februari, dagen då vi blev tillsammans. Och sen självklart nästa års bröllopsdag, som även är vår förlovningsdag. Man kanske skulle valt olika datum så man haft mer att fira? För oss är det viktigt att fira för att samla minnen. Minnen är så mycket mera värt än en fysik gåva och någon man bär med sej resten av livet.

Så nu är frågan bara var vi firar vår 10-årsdag och nästa bröllopsdag? Förslag?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: