lördag 26 augusti 2017

Då var det dax igen... blä!

Jag gillar ju vatten, havet och vågornas brus. Men det finns vatten som jag inte gillar och det är I KÄLLAREN!!! Nu är det tredje gången vi har översvämning i vår källare och den här gången är det rätt patetiskt faktiskt...

Våra hus är byggda 1965, rören är alltså över 50 år gamla och i behov av renovering. Alltså har vårt område bestämt att vi ska renovera vårt avloppssystem och detta arbete har precis påbörjats. Under de senaste åren har vi haft en hel del problem hemma hos oss med bla två översvämningar i källaren och dålig avrinning i tvättstugan. Vi har även haft en översvämning i köket, men det var diskmaskinens fel.

Jag har haft ganska mycket ångest för det här jobbet, bla för att jag vet hur mycket trassel det blir när vatten bråkar med en. Men också för att vi under jobbet inte kommer att ha tillgång till varken vatten eller avlopp. Vatten kan man tappa upp och använda under några dagar, men vart gör man av det sen om man inte har ett avlopp? Toabesök... dusch... matlagning... vår lösning skulle bli att flytta hem till mina föräldrar några dagar.

Under veckan började man förbereda jobbet genom att rensa rören, leta felaktigheter och spola hela systemet. Å där gick något fel... detta gjordes i onsdags. Idag kände jag lukt från källaren, genom golvluckan och anade genast oråd. Jag vet hur översvämning luktar vid det här laget. Jag sa till Martin att nu är det nog dax igen, han lyfte på luckan och suckade. Som jag önskade och hoppades att han skämtade med mej!!! Tyvärr gjorde han inte det... flera centimeter vatten över hela golvet. Vi skulle iväg och hade inte tid att göra något åt det och hade det stått i flera dagar kunde det väl stå några timmar till.

Jag skickade iväg ett snabbt mail till firman som håller på här i området och blev uppringd nästan direkt. Arbetsledaren för rörrenoveringen satte genast igång en kedja av människor som min pappa sedan fick släppa in i huset medan vi var iväg. Renoveringen ledde alltså till ytterligare en översvämning... Så nu står vi här, lördagkväll, med 5 cm vatten i hela källaren, en urtrevlig kille som försöker hjälpa oss och ännu en gång ett gäng förstörda julsaker. Jag ger upp!

Jag gillar fortfarande vatten, havet och vågornas brus. Jag tycker dock att vatten ska hålla sej i sina naturliga regioner och ge sjutton i min källare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: