fredag 7 juli 2017

En av Sveriges finaste

För ett år sedan planerade vi bröllop för fullt, det var en av de bästa, lyckligaste och finaste dagar i mitt liv Imorrn är det dax för en av mina allra finaste vänner att säga ja till mannen i hennes liv. Äntligen har vi bägge hittat män att lita på som ger oss den villkorslösa kärlek som vi bägge väntat länge på och är värda.

Åsa och jag lärde känna varandra när våra äldsta barn var bara några månader gamla. Det var runt jul 1993, vi var bägge gifta och snart skulle barn nr 2 komma. När jag ansåg mej färdig med barnafödandet körde hon på med två till. Jag hade mina två grabbar och Åsa hade sina fyra tjejer, vi umgicks nästan jämt och barnen kände varandra väl.

Jag skilde mej efter några år. Åsa och hennes dåvarande man bestämde sej för att flytta ifrån förorten, ännu längre bort från stan. Allt för att ge barnen en bättre miljö och i deras ögon en tryggare uppväxt. På så sätt fick vi 4-5 mil till varandra och sågs inte så ofta, men det finns ju telefon, sms och senre även facebook. Efter ett tag skilde hon sej också och vi hade bägge två en tid då det var knepigt med pengar, för lite tid, sjukdomar och utbrändhet och allmänt riktigt jäkla kämpigt.

Vi har följts åt både när det gäller barn, hälsotillstånd, skilsmässor, nya relationer och allt annat som händer under ett liv. Hon var ett stort stöd när vår gemensamma vän Eva dog och har alltid funnits där när jag behövt. Åsa finns alltid där när man behöver, oavsett vem eller vad det gäller - lite för mycket för hennes eget bästa ibland. Åsa är nämligen en av de snällaste personer som finns! Hon är ödmjuk, vänlig och tänker alltid på andra. Jag är så otroligt glad att hon numera har en kärleksfull man vid sin sida som ger henne det lugn som hon så väl behöver och är värd. Någon som faktiskt trycker ner henne i soffan när hon inte ser själv att hon behöver vila.

Imorrn samlas deras två familjer för att fira en dag av kärlek och vara med när två älskade människor säger ja till varandra. Å jag vet precis hur hon känner just nu! Idag ska de sista detaljerna styras upp och det är med ett förväntansfullt pirr som allt ordnas. Ingen nervositet direkt, utan bara en glädje över att äntligen ha hittat rätt och ett lugn över att känna sej totalt respekterad, accepterad och älskad. En tacksamhet över att äntligen hitta pusselbiten i sitt liv och att även barnen, syskonen och föräldrarna gläds åt detta. I morgon bitti vaknar hon och tänker att dagen äntligen är här! Dagen då hon ska bli fru till sin absolut bästa vän. Sen kommer dagen att försvinna i ett skimrande moln av kärlek från alla håll.

De två har precis som vi valt att vigas med bara sina närmaste närvarande. Jag förstår precis! De viktigaste människorna är på plats, barnen, de viktigaste av alla. Att barnen är med på noterna är det viktigaste av allt och när de är det så är allt frid och fröjd. Vi är många som vill se Åsa lycklig och jag hoppas att det blir många bilder som vi som inte är där får njuta av. Jag är helt säker på att lyckan kommer att synas lång väg. För jag vet att Åsa äntligen hittat hem och är lycklig, precis som jag gjort. Vi har haft en väldans massa motgångar och jobbiga tider, men nu har vi kommit hem. Nu är allt lugnt och det råder en harmoni som vi aldrig ens kunde föreställa oss. Tänk att vi bägge skulle få uppleva genuin lycka!

Käraste Åsa, jag hoppas att du får en av ditt livs bästa, vackraste och lyckligaste dagar och att du verkligen tillåter dej att njuta av att vara drottning för en dag. Imorgon är det din dag och jag önskar dej och K all lycka imorgon och för resten av livet. Skål och ett femfaldigt leve för brudparet!


1 kommentar:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: