lördag 17 juni 2017

Vad vet du om Belgrad?

Jag är i Belgrad! Vet du lika lite som jag om den staden eller har du kanske varit här och kan ge mej massor med bra tips? Oddsen för att du varit här är inte jättestora, jo... om du har anknytning till landet. Men tyvärr kommer det inte jättemycket turister hit. Å det är faktiskt lite märkligt, det lilla jag sett hittills är helt fantastiskt!

Belgrad är huvudstad i Serbien och ligger bla vid floden Donau. En av anledningar till att man inte hittar hit som turist kan alltså vara avsaknaden av stränder. Men å andra sidan åker folk till Budapest och Prag och det är ganska precis samma utgångsläge där när det gäller den saken. Jag och fem andra "galningar" kom hit igår runt lunch och det lilla vi hittills har hunnit se känns som en blandning av Barcelona och Budapest med inslag av Warszawa. Ja, jag säger galningar för det här gänget är verkligen något av det galnast jag rest med och i love it!

Direkt när vi landade blev vi körda till den otroligt mysiga restaurangen Mala Fabrika Ukusa där vi åt lunch. Vi satt ganska länge och åt och bekantade oss med varandra. Maten var helt fantastisk! Det var en liten buffé både till för-, varm- och efterrätt så vi fick smaka en del av landets specialiteter. När vi var nöjda åkte vi till den enorma kyrkan som man byggt på sen 1935 och beräknas vara färdiga med om 15 år, jag tror det är jag ser det kan jag väl bara säga... Men när den blir färdig kommer den vara helt fantastiskt och redan nu är den världens största ortodoxa kyrka.

Efter att snabbt ha installerat oss på nästan sprillans nya Hotel Savoy Belgrade tog vi en promenad i våra omgivningar. Vår guide Jelena pratar flytande svenska och det är sååå skönt! Vi bor nära en massa "inne-ställen" och de populäraste shoppinggatorna. Man tar sej lätt till fots runt stan och vi hann bla se fortet och den fantastiska utsikten över Donau innan det var dax för middag.

Just nu sitter jag med en kamera som inte vill starta och det är väldigt synd med tanke på att vi ska till palatset idag... så det får bli bilder med mobilen om kameran inte kommer på bättre tankar. Men det går det med! Häng med på instagram om ni vill: @marlenerinda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: