söndag 26 mars 2017

På Leos Lekland med alibi...

Kan ni tänka er mej på ett lekland? Några av er tror säkert att jag som varit hemma med barn så många år måste vara värsta lekmamman. Så är inte fallet... jag avskyr faktiskt att leka. Att sitta i lekparken och serveras sandkakor och gräsgröt var något av det absolut tråkigaste jag visste. Däremot gillade jag att vara i naturen, pyssla och göra vardagssaker med barnen. Men det gick ju inte så ofta eftersom barnen alltid var sjuka...

I onsdags var jag bjuden till invigningen av Leos Lekland i Kungens Kurva och 10 000 kvm lek... men eftersom jag inte har några barn numera så tänkte jag förstås tacka nej. Ända tills jag funderade ett steg till... jag har ju faktiskt vänner med barn och en del av vännerna har en  himla massa barn och inte möjlighet att åka på en sån här grej. Självklart skulle jag ta med någon av dem!

Sagt och gjort! Jag kollade med min vän C som har sju barn om hon kanske ville följa med och ta med sej sin minsta. Hon tackade ja och ville gärna ta med sej lilla A och hans tjej om det gick bra. Såklart! Vi har en bilstol kvar sedan vi var kontaktfamilj (fosterfamilj) , så den satte jag i bilen och själva hade de med en bilkudde. Så alla packades in i bilen, tryggt och säkert!

Barnen (A 5 resp M 6 år) var mer än uppspelta och hade ingen lust alls att vänta i den långa kön som långsamt ringlade fram. Men väl framme vid entrén fick de kramas med lejonet Leo och redan då var de mer än nöjda. Av med skor och ytterkläder och in i det gigantiska leklandet, barnen flög in! C och jag hittade en bord mittemellan restaurangen och lekdelen och där var det faktiskt så fiffigt ljuddämpat att vi kunde prata med varandra i normal samtalston. Stojet från drygt 200 barn störde inte alls!

Med personal på plats kunde barnen leka fritt och vi var helt trygga med att låta dem upptäcka stället på egen hand medan vi satt och pratade och ändå hade koll. Så himla bra planerat! För de allra allra minsta finns ett inhägnat mindre lekland, så de kan leka tryggt och inte komma till skada bland de större barnen. På det stora området finns hinderbanor, trampbilar, flera olika rutschkanor och en massa annat. Till med att gå på toaletten är en upplevelse!

Barnen lekte någon timme, sen tyckte vi att det var dax att fylla på dem med mat och dryck. Tre pannkakor var gick ner på en ögonblinkning och sen sprang de snabbt iväg och lekte igen. Vi trodde aldrig att de skulle orka alla tre timmar som det var öppet, men jag skämtar inte om jag säger att vi var bland de sista att åka därifrån... med två mycket nöjda barn! Lilla A ska flytta in hos Leo nu :-)

Å jag som alltså inte har någon vana av lekland och inte ens gillar att leka kan numera säga att jag varit där! Med kompisens barn som alibi! Skämt å sido så måste jag faktiskt ge Leos Lekland en stor eloge! Om man som jag har svårt för väldigt mycket barn, stoj och stök så kan man faktiskt ändå åka hit. Just tack vare sättet man byggt på och att nästan allt ljud dämpas så funkar det även för en sån som jag. Det var inte alls så stojigt som jag befarade och man kunde tom prata i normal samtalston trots 400 personer på en och samma plats. Man gick alltså inte därifrån helt slut i skallen av alla ljud, som man tex blir av en enkel shoppingrunda i vilket köpcenter som helst. Leos Lekland är alltså inte bara barnvänligt, utan även vuxenvänligt  :-)

Den här icke lekande morsan kan alltså rekommendera Leos Lekland! Jag har hört att de dessutom är himla bra även när det kommer barn med funktionsnedsättning och då är det ett extra stort plus förstås. Så nu vet ni: Leos Lekland har härlig lek för små, lugna ytor för vuxna och är schyssta mot alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: