tisdag 10 maj 2016

Så får du en bikinikropp!

Det går runt en skämtbild både på Facebook och Instagram med en bild på hur man får en bikinikropp. Man tar sin kropp och kliver i en bikini så har man en bikinikropp. Roligt tycker kanske de flesta, ända tills de ser sej själva i bikini...

Det handlar nämligen inte om kroppen och bikinin. Det handlar om självkänsla!!! Det jag ser i min spegelbild och det du ser är nämligen inte samma sak! Särskilt inte när självkänslan är åt fanders! Det spelar ingen roll om man är tjock, smal, lång eller kort - trivs man inte i sin kropp så vill man inte visa sej i bikini ändå!

Alla har bikinikroppar! Men det är inte alla som trivs med att visa sej i dem ändå. För allt sitter i skallen tyvärr.

Jag får ofta höra att jag blivit så smal och att jag ser vältränad ut. Jag vet rent intelligensmässigt att jag är normalviktig, men jag ser det inte i spegeln. Jag ser ganska mycket som inte borde finnas där men trots detta drar jag på mej en bikini och visar mej offentligt. Jag tycker inte om det, men gör det. Jag har nämligen insett att alla är lika självupptagna och inte kommer att lägga märke till mej på stranden. Alla har nämligen sina egna valkar att bekymra sej över och dölja så mycket det går.

Tänk efter: hur mycket tittar du på andras valkar på stranden? Inte så mycket va? Man tittar kanske lite extra om någon är väldigt stor eller jäkligt snygg. Övrig tid har man nog med sin egen kropp. Håller ni med?

Så till viss del stämmer bilden, en kropp och en bikini blir en bikinikropp. Men det sitter ändå i skallen att klara av att bära den där bikinin offentligt. Men tänker du då på att alla har samma bekymmer och inte ser dej ändå så kanske det känns bättre. Å lyfter man blicken och faktiskt tittar runt sej så ser nästan alla likadana ut, men volanger och allt. Majoriteten ser ut som du och jag, det är de andra som är utstickare - inte vi!

Så även om du inte gillar det du ser i spegeln. Dra på dej de strandkläder du vill ha och gå till den strand du trivs bäst på. Strunta sedan i alla andra, de ser dej förmodligen inte ändå. Genom att acceptera dej själv får du en bikinikropp!


3 kommentarer:

 1. Vad ska jag säga!
  Du är klok och har helt rätt.
  Speciellt med att alla ändå är så självupptagna och bara oroar sig och blänger på sina egna fel!
  Sån är jag!!!!
  Skiter fullständigt i hur andra ser ut. Blir dessutom glad när jag ser olika kroppar på stranden.
  Kroppar som levt ett härligt liv! :)
  Kram ❤

  SvaraRadera
 2. Så klokt skrivet, Marlene! Och det där vet vi ju, innerst inne.

  SvaraRadera
 3. 100% enig!
  Den här sommaren, med mina nya bröst i lagom storlek, tänker jag dessutom passa på att utnyttja till fullo innan de hänger ned sig! Det betyder klänningar med tunna axelband, ryggar med urringning och en fullständigt opraktisk bikiniöverdel!! :D

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: