lördag 7 maj 2016

Grease, strålande sol och god mat! Del 2

Vi bubblade en stund innan det var dax att få en visning av kommandobryggan. Nu har vi besökt tre av Östersjöns kommandobryggor och den här var gigantiskt! Det är alltid lika intressant att komma upp och titta, man kan ju tro att det ser likadant ut överallt, men det gör det faktiskt inte. Den här var stor och ganska kal, och där stod ett fint gammal roder och glänste. Rundturen gick ganska snabbt och vi hade lite tid över innan vi skulle äta middag.

Så var det bara att svida om för middagen. Den här gången ville vi testa skaldjursplatån som vi sett på bild och frestats av. Men där var det fullt och folk på kö. Damen som tog emot oss ville verkligen inte ha oss där utan lät oss veta exakt hur många som väntade (pekade tom på dem...), hur jättelång tid det skulle ta och att vi borde gå någon annanstans. Ganska surt gav hon oss iaf en slags sökare när vi sa att vi kunde vänta. Å det tog inte så lång tid. Vi hann precis gå igenom butikerna i närheten innan sökaren började blinka. Samma dam tog lika surt emot oss och viftade nonchalant mot ett bord där vi skulle sitta, likadant gjorde hon med paret efter oss.

Vi började prata med paret som vi nu skulle dela bord med och upptäckte ganska snabbt att vi kom från Tumba bägge två och var bekanta med mannens storebror! Vi hade ju massor att prata om och slog följe resten av kvällen. Nu hade en annan, trevligare, dam tagit över vårt bord och våra skaldjur kunde snart börja avnjutas. De var av god kvalitet och smakade riktigt gott! Vi tog god tid på oss och njöt så mycket vi bara kunde av hummer, krabba, räkor, musslor och en massa annat. Till dessert blev det en lakritspannacotta som var ljuvlig! Snacka om den perfekta middagen! Vi var mer än nöjda när vi var färdiga. Allt hade varit helt perfekt om det inte hade strulat med notan... det tog lite tid att reda ut allt, men till slut var allt iaf frid och fröjd och vi kunde fortsätta till nattklubben med våra nyfunna vänner.

Vi satt så länge och pratade att vi kunde se midnattsshowen! Det var läääänge sen! Å tur var väl det, för den var riktigt bra! En finsk artist som gjorde både covers och parodi på en mängd finska och svenska artister och han gjorde det så bra! Vi skrattade och hade väldigt trevligt! Men sen dök vi i säng!

På morgonen gick vi till den restaurang där det var meningen att vi skulle äta vår frukost. Det var något helt annat än morgonen innan. Här var lugnt och bara ett fåtal som åt frukost samtidigt. Här fanns ingen buffé utan man fick ett eget fat med olika pålägg och sedan beställa allt varmt. Jag vet faktiskt inte vilket jag föredrar... Efterrättsbordet morgonen innan hade färska kokosbollar, som jag älskar. Här fanns mindre bitar av en mängd olika kaksorter. Morgonen innan var det mycket folk och mycket ljud, här var nästan helt tyst. Jag hade nog velat ha det tysta men med kokosbollarna  :-)

När vi ätit upp var det dax att packa ihop oss och invänta landgång. Vi utnyttjade hytten in i det sista, det var nästa så de fick sparka ut oss. Vi trivdes verkligen där!

Sammantaget så kan man konstatera att vi haft två fantastiska dygn! Silja Serenade är mer än bara en kryssning. Det är ett eget litet samhälle där allt man behöver, och lite till, finns. Allt är fräscht och trivsamt, förutom ett par olika personer som hamnat på helt fel arbetsplats. Miljön och vädret har varit helt perfekt! Det mesta av maten har varit god och underhållningen riktigt bra! Grease-showen är kanon och är absolut värd att åka för bara den!

Vi kan alltså rekommendera en musikal-kryssning med Östersjöns största kryssningsfartyg utan tvekan! Men skynda er - Grease spelas bara maj ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: