fredag 6 maj 2016

Grease, strålande sol och god mat! Del 1

Jag älskar att vara på kryssning! Att gunga runt på havet, omgärdas av hav och bara ta det lugnt. DET gillar jag! Festande får andra ägna sej åt, jag sitter gärna i hytten, läser något eller bara tittar på havet. Det är en av anledningarna till att vår bröllopsresa blir just en kryssning, men kanske inte till Finland, utan liiite längre bort  :-)

I onsdags drog vi iaf iväg på helgens äventyr. En musikalkryssning med Tallinksilja stod på agendan. För mej var det första gången på Silja Serenade, Martin har åkt med den förut. Det är Östersjöns största kryssningsfartyg och det som mest liknar de stora kryssarna i tex Medelhavet och Västindien. Å det är jättestort, men ändå drygt 100 meter kortare än det vi åker med i sommar. Det är såna obegripliga storlekar att man faktiskt inte kan ta in det.

När man kommer ombord känns det ungefär som man är i en shoppinggalleria med små butiker och restauranger överallt. Hissarna går upp och ner och det är ett myller av människor, men även om det är fullt på fartyget som känns det inte alls trångt. Det finns gott om plats för alla trots att det var nästan 3000 personer ombord. Vi installerades i vår hytt som var otroligt fin! Det var en sk Commondorehytt och låg lite avskilt så man hade det lite lugnare. Jag har sällan sovit så gott på en båt! Inget spring eller skrik alls utanför hyttdörren - så skönt!

 Direkt när vi gick ombord var vi inbokade på buffén. Så det var bara att snabbt duscha och svida om och sedan gå ner till restaurangen. Maten var god men tyvärr inte riktigt varm. Jag hamnar oftast vid räkorna och det gjorde jag även denna gång. En räkröra på bröd är en av mina favoriter! Jag gillade det kallskurna bäst och att det finns prytlar att fixa taco med. Jag gillar också att det finns en glassmaskin och fler olika såser att ha på glassen. Däremot var jag inte särskilt imponerad av köttsektionen, där det som sagt var ljummen mat och mycket fett och senor på köttet. Men vi åt tills vi var sprickfärdiga som vanligt...

Efter maten hade vi några minuter över innan det var dax att sätta sej i nattklubben för att se musikalen Grease. Jag såg den för ungefär en månad sedan och det var ganska mycket som hade ändrats faktiskt. Tre av karaktärerna hade bytt skådespelare och en del av dansnumren var annorlunda, men den var precis lika bra som förra gången. Grease är en otroligt bra musikal! Den spelas månaden ut, så boka in er om ni ska åka med Serenade eller Symphony.

När föreställningen var slut satt vi kvar en stund, pratade med ett par ur föreställningen och gick sedan till hytten. Jag hann nog inte mer än lägga huvudet på kudden så sov jag!

Igår när vi vaknade sken solen från en klarblå himmel och det var dax att upptäcka Helsingfors. Vi gick ner till frukosten som var sk specialfrukost och såg ut ungefär som på andra båtarna vi åkt. När det är specialfrukost får man alltid champagne och det fick man även den här gången, men det skulle visa sej senare att vi var i fel restaurang. Trots personalen såg vår biljett sa man inte detta till oss, utan vi åt där i tron att vi var på rätt ställe. Gott var det och mätta blev vi hur som helst. Men vi skulle se skillnaden när vi hamnade rätt dagen efter...

Sen fixade vi till oss och gick iland. Vi gick långsamt in mot centrum och njöt verkligen av vädret och atmosfären. Det är helt fantastiskt vad solen gör med folk! Alla blir glada och vänliga! Vi gick runt i lite butiker innan vi satte oss på ett ställe och fikade. Där kom vi överens om att vi skulle gå tillbaka till båten och ägna resten av tiden i jacuzzin för att testa även den avdelningen av båten.

Så vi gick tillbaka till båten, tog badkläderna i handen och gick upp till SPA-delen av båten. Där hade man inte jordens roligaste personal! Jösses så man kändes sej som man störde! Det snöptes med munnen, himlades med ögonen och jag vet inte vad. Men vi fick iaf våra skåpnycklar och handduk tillsammans med en barsk tillsägelse att vi bara fick bada 1,5 timme. Punkt! Ja, inte var man särskilt sugen på att stanna längre med den servicen...

Jag fortsätter med resten av resan imorrn... vi träffade några till som borde byta jobb, åt en fantastisk middag och träffade kompisar från Tumba. Häng med imorrn igen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: