lördag 19 mars 2016

Hur du styckar en kyckling!

Hel kyckling i ugn eller på grillen är väldigt gott! Den brukar bli saftig och smakrik. Men hur får man den helt platt? Hur gör man när man styckar en kyckling som passar på grillen?

Här är en kort video som jag filmade i torsdags när jag hälsade på hos Kronfågel. Det kanske inte ser jätteenkelt ut men efter ett par gånger har man lärt sej :-)

När den väl är platt lägger man den på grillen eller i ugnen, marinerar eller glaserar och kryddar efter smak.

Ett tips till påsken!


3 kommentarer:

 1. Stycka en kyckling, det har jag gjort många gånger, men stycka den platt, det var nytt. Tack för det!

  SvaraRadera
 2. Jag är förskräck hur ni kan rekommendera att äta kyckling mhp djurhållningen! Om ni inte vet hur den ser ut i Sverige:

  Den har växt upp på gödningsmedel som har fått den att växa på raketfart, för att den ska bli slaktasstor på några månader. Den lärde sig aldrig att flyga, inte heller att gå, (pga gödningsmedel) . Om den ville hade den inte ens kunnat sträcka på vingarna då den bara har en tiondels kvadratmeter till rådighet. 99 % av kycklingarna kommer aldrig att få gå ut, eller å få känna solljuset. De kan inte upprätthålla några sociala relationer i de enorma lokalerna med tusentals djur.www.djurensratt.se/sites/default/files/naturligt-beteende.pdf Här kan du läsa mer om djurens öden. Hoppas du kommer ge detta en tanke nästa gång du är på affären. Det är vi kunder som måste visa att, bara för att det är kulturellt, så är det inte moralt acceptabelt att behandla djuren såhär.
  Kram på dig
  Beate

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: