torsdag 17 mars 2016

Enkelt och gott!

Jag gillar smarta lösningar. Saker som underlättar min vardag och gör att jag sparar lite tid och samtidigt hjälper mej att vara nyttig. En sån hittade jag idag!

Hastigt och lustigt blev jag inbjuden till Kronfågels presslunch. Jag satt i träningskläder här hemma, skulle bara skicka iväg ett mail och sen åka och träna. Då ringer telefonen och jag blir tillfrågad om jag inte har lust att komma på lunch, typ direkt... Säger först nej eftersom jag siktat in mej på träning och jobb idag, men ändrar mej efter en stund och tänker om. Byter kläder, fixar för pälsbollen och drar iväg. Det som fick mej att ända mej var att jag istället skull få en kanonfin promenad på ca 3 km istället för träningen och då hade jag ju ändå fått lite motion.

Promenaden mellan pendeltåget och Kronfågels kontor var helt fantastisk! Jag gick längs med Karlbergs Slott och tog mängder med bilder. Det var så fint och jag kunde inte sluta fota, så jag höll på att komma för sent till lunchen. Men jag hann precis!

Meningen med dagens lunch var förstås att presentera nyheterna som är på väg ut i butikerna. Särskilt sånt man kan grilla nu när grillsäsongen dragit igång. Just kyckling på grillen är något som ökar rejält! Detta beror främst på hälsa och påverkan på miljön.

Jag är en av dem som tycker att grillad korv med bröd är löjligt gott! Men som Viktväktare är det mängder med SmartPoints i en vanlig grillad korv, därför har jag satsat på kycklingkorv senaste åren. Nu har Kronfågel kommit med tre olika smaker av kycklingkorv; en klassisk, en Chorizo och en med smak av milda örter. Perfekt! 73% kötthalt och under 10% fetthalt, hur bra som helst! Å god var den också!

Med oss hem fick vi bla färdiggrillad Minutkyckling i skivor, med ceasarsmak. Kvällsmaten blev med andra ord sallad med kycklingen vi fått och den var jättegod! 100 gram = 2 SP och det är helt ok i en sallad. En snabb och smart genväg om man vill ha något snabbt som är både gott och nyttigt. Me like!

Snart börjar alltså grillsäsongen, för vissa har den redan börjat. Vad lägger du helst på grillen?

1 kommentar:

  1. Jag gillar grillat, har en elgrill på balkongen, men inget kul att grilla själv.
    Så är jag sugen, köper jag färdiggrillat på ICA eller Hemköp ;)

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: