söndag 9 augusti 2015

Helt slut!

Lååångt kvar...
Det bästa som finns när barnen flyttat ut, är när de alldeles frivilligt kommer hem och hälsa på. Särskilt om tanken är att hjälpa mamma med något... som Senior gjorde både igår och idag. Jag är väldigt tacksam över hans hjälp, annars hade vi inte hunnit så långt som vi gjorde.

Jag började röja i trädgården redan i fredags, tanken var att minska både höjd och bredd på vår avenbokshäck. Den är kanske 20-25 meter lång och drygt 2,5 meter hög. Tanken var att den skulle bli runt 1,5 hög och smalare. Vi har en uppladdningsbar häcksax som håller laddningen ganska dåligt, men jag tänkte att om jag börjar enda dagen så borde jag vara färdig nästa dag. Så blev det inte.
Senior kom hit redan vid 9-tiden igår och strax innan 10 körde vi igång. I fredags hade jag hunnit hela insidan, lite på utsidan och lite på höjden. Men det var mycket kvar... Vi städade upp det som låg på marken, jag klippte vidare och Martin och Senior röjde efter mej. Strax innan lunch hade vi 9 säckar med skräp som Martin körde iväg med medan saxen laddades på. Jag fixade lunch och vi åt tillsammans. Medan de andra var iväg och handlade klippte jag vidare, men laddningen tog slut ganska snabbt igen. Jag hade iaf klippt hela utsidan och ett par meter till på höjden. Innan jag gav upp för dagen hade jag klippt ungefär hälften även på höjden och städat upp det mesta. Då fick jag för mej att börja tunna ut häcken och även klippa "lite" på en fläder som var alldeles för stor och hög.

Färdig!!!
Så imorse var det inte städat längre utan låg mängder med nytt skräp på hela baksidan. Senior kom hit igen vid 9 (han har alltid varit morgonpigg) och vi körde igång igen. Senior släpade grenar, Martin packade bilen och jag klippte och svor. Solen sken och det var MYCKET varmare idag. För en liten stund sen var iaf hela häckjäklen klippt! Å nu har vi städat upp allt skräp, Martin kör tredje vändan till sopen och Senior har ätit och åkt iväg för att öppna poolen åt oss. Så nu ska vi bara äta och sen slänga oss i vattnet med Baileys. Armarna är tre meter längre och helt slut.

Tyvärr är inte trädgårdsarbetet färdigt än... jag har en liten bit häck in emot grannen som också ska snyggas till, gräsmattan och allmänningen ska klippa och resten av huset ska tvättas. Martin hann faktiskt två sidor medan jag klippte häcken igår. Så vi vet vad nästa helg går åt till... Som Martin sa "det ska bli skönt att jobba några dagar"...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: