tisdag 18 augusti 2015

Drabbad av näthat

Det räcker inte med att det är jobbigt på flera andra sätt, nejdå... det kan alltid bli värre! Idag fick jag se att någon skapat ett konto på Instagram enbart för att sprida lögner om mej. Jippi...

Den här personen har jag tydligen haft som vän på facebook där h'n haft vänligheten att skärmdumpa en status jag skrev igår och förvandla den till något helt annat än det egentligen handlade om. Dessutom har personen taggat mängder med pr-bolag och skrivit en massa dynga som jag verkligen hoppas att de inte tror på. Men tyvärr har nog en och annan gjort det, jag blev nämligen kontaktat av en person som ifrågsatte en grej.

Men det är inte bara mej det drabbar, det här trollet har även dragit in Martin och två av mina vänner. Det var så jag fick veta det. Vännerna var nämligen taggade och såg vad som skrevs och kunde visa detta för mej. Pga formuleringen på några meningar tror vi att vi vet vem det är och den personen är självklart borttagen från min kontaktlista. Men eftersom jag inte är 100 % säker så har även ett gäng andra fått stryka på foten också, plus vänner till dem... jag litar inte på nån just nu! Så ni som haft mej på FB, men inte har det längre men inte gjort mej något kan höra av er - så löser vi det. Jag har rensat hejvilt och kan ha tagit någon för mycket. Så skulle ni också agerat om ni varit i min situation.

Det här ställer också till problem när det gäller Magasinet. Vi har verkligen kämpat för att få till bra texter och få upp läsarantalet och nu när det går bra så händer detta. Direkt när vi såg kontot på instagram skrev vi kommentarer där och anmälde det till instagram. Efter bara någon timme var det raderat. Men jag vet ju inte hur stor skada det gjort. Jag vet bara att minst 20 företag/personer kan ha sett det och kanske tror på vad som stod där. Så nu får vi sätta oss och ta ut information om oss och magasinet och maila alla dessa olika ställen och förklara vad som hänt. En hel del extra jobb alltså.

Men det är inte jobbet som är värst. Det är känslan av att någon jag känner vill mej så illa. Och inte bara mej utan även Martin och två till. Någon jag förmodligen träffade idag och som höll masken för både mej och min kompis. Någon som tycker så illa om mej att de lagt ner tid på att skapa ett fejkat konto på instagram med skärmdumpar från min Facebook. Vem vill mej så illa? Vem i min närhet vill mej så illa? Någon som är beredd att avsätta tid för att skapa en sida enbart för att smutskasta mej. Vem är så sjuk? Hur kan man sjunka så lågt? Har man verkligen inget vettigare att göra av sin tid?

Jag är fullt medveten om att alla inte tycker som jag och att alla inte tycker om mej. Det är helt ok! Men ägna tiden åt någon vettigare än skitsnack, typ sortera hårstrån eller nåt. Å ni som vet vem det är som har gjort så här mot mej (och Martin och två till) får gärna höra av er. Vi vill veta så vi slipper gå runt och vara misstänksamma.

9 kommentarer:

 1. Va tråkigt att få en massa skit. Av någon i ens närhet. Känner inte dig men vill skicka dig en kram!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej ! Brukar läsa din blogg ibland men aldrig skrivit något. Tråkigt det som hänt ! Me mitt råd till dig är att när du nu skrivit av dig om detta inte skriva om det mer i bloggen eller någon annanstans utan diskutera det muntligt med vänner. Nättrollet vill skapa turbulens och att läsa om vad den ställt till med triggar. Hörs man inte så finns man inte ! Men naturligtvis så gör det som är rätt för dig det kan bara du veta. Men jag blev så ledsen när jag såg rubriken och vet inte riktigt hur jag skall kunna stötta! Styrkekram

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte att människor måste vara så elaka. Det verkar som en del tror att bara för att det är på nätet kan man göra vad som helst utan att bli upptäckta.
  Men de gör alla för eller senare misstag.
  De är bara värda förakt!
  Kramar
  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Usch! Man vill ju gärna tro att elakheter sägs/görs av misstag eller okunnighet, inte så kalkylerande som att skapa fejkkonton bara för att!
  Hoppas inte skadan hann att bli alltför stor!
  kram
  /Jennie

  SvaraRadera
 6. Det var ruttet gjort. Kan aldrig förstå hur en del kan njuta av att sabotera och försöka sänka andras glädje.
  Varm kram ♥

  SvaraRadera
 7. Vad tråkiet för dig! Bry dig inte om det. Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Att det finns människor/ nättroll som orkar sitta och skriva i syfte på att konspirera och förstöra.för andra. Tycker inte nån ska behöva ta sånt trams från någon annan människa. Det sprider bara negativitet och det är det sista som behövs i vår värld... Kram ♥

  SvaraRadera
 9. Gud va tråkigt att höra. Man blir ju riktigt ledsen.
  Hoppas verkligen att du/ni får vara ifred nu!
  Skickar en STOR styrkekram! ♡
  Susanne

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: