måndag 8 juni 2015

Vi såg vår kraschade bil...

Så är vi hemma igen. Hemvägen gick helt utan missöden och när vi kom innan för dörren möttes vi av världens gladaste pälsboll. Världens bästa välkomnande av världens mest älskade hund. Han är den bästa tröst man kan ha.

På vägen stannade vi vid olycksplatsen. Jag vill förstå hur allt gick till, men inser mer och mer att jag aldrig kommer att få veta exakt. Jag ville också se älgen, men där låg bara en mage och en massa inälvor... viltvårdaren fick tack vare oss en kalasmåltid på bordet. Så vi åkte vidare till verkstaden där bilen står och hade tur! Trots att det var söndag så var det en ung kille som höll på och fixade med sin bil där inne, så vi fick komma in och titta på vår kraschade pärla. "Jaha, är det ni som äger älgbilen", sa han bara. På Kurorten var vi också veckans snackis "Å, är det ni som krockat med älgen?". Jag hade hellre varit känd för något roligare.

Bilen såg ut ungefär som vi mindes, men då var det ju kolmörkt. Nu kunde vi lite mer se vilka skador som fanns och ännu mindre förstå att vi inte fick något mer än skärsår av glaset. Det är verkligen så att om bilen varit lägre så hade jag varit mos. Då hade inte taket orkat hålla upp det tunga djuret, utan kolapsat ovanpå min skalle. Jag säger det igen: jag hade tur!!!

När vi tittat klart och tagit fler bilder rullade vi hemåt. När vi kom hem packade vi ur bilen och sen packade vi upp alla grejer vi handlat på Ullared i lördags. Ska berätta om allt det i ett annat inlägg, mycket skoj blev det. Vi kollade lite på tv och sen kröp vi i säng och somnade nästan direkt.

Imorse vaknade jag när Martin gick upp vid 7. Han skulle iväg till ögonläkaren och ta en titt på sitt öga som han fått glas i. Han åkte iväg och jag klev ur sängen. Måndag = Vägning = inte kul alls. Man kan ju tro att jag åt älgen! 6 hekto upp! Årets högsta siffra. Skit! Men med all den stress vi haft, dåligt med sömn, stora frukostar och dålig mathållning överhuvudtaget kan man kanske inte förävnta sej något annat. Vi hann inte med lunch på fredagen, åt buffé på lördagen och igår godis till lunch och stor sallad med pizzabröd när vi kom hem igår. Martin stod otroligt nog still. Nu måste det bli ändring!

Idag har jag en mysko känsla i kroppen. Jag är enormt trött och känner nån slags hopplöshet i kroppen. Jag tittar på mina olika möbler och ägodelar och känner bara att det är oviktig skit. Jag äter för att jag måste men vill helst bara gå och lägga mej. Vi har fixat en massa föräkringsskit fram till nu, som intyg på att glasögonen inte går att laga, handlat och lämnat tillbaka hyrbilen. Och nu känns allt vara trist. Jag har varit med om flera olyckor, dödsfall och kriser - men jag har aldrig reagerat så här. Jag har inte lust med någonting. Inget är viktigt. Inget är roligt. Inget spelar någon roll.

Så nu tar jag pälsbollen med mej under täcket och sover en stund. Så kanske det känns bättre sen. Ta hand om er!


5 kommentarer:

 1. Det är kanske nån typ av chock du har i kroppen. Det är ingen liten grej ni varit med om.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du reagerar normalt nu när luften gått ur, ni har ju haft alla bitar på kartan av känslor. Det tar energi.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Christina Frisberg
  Jag har min fulla förståelse för att du reagerar på det här sättet, det har ju gått åt en massa energi och tankeverksamhet till det som hänt er , när något sådant händer så konfronteras man med en massa tankar om livet och döden som man nästan aldrig annars tänker på, men nu var det bara en hårsmån från att ni förolyckades eller skadades svårt och även om det i stort sätt bara blev bilen som skadades rent fysiskt så går man genom alla faserna som en chock innebär, du får tillåta dig att vara lite snäll mot dig själv nu ett bra tag framöver och ta det lugnt och tillåta alla känslor som kommer nu både hos din man och dig själv. du måste inte känna en enorm lycka över att ni klarade er utan du får också känna sorg rädsla över det som ni varit med om.
  Massor av kramar som är fyllda av värme, kärlek, styrka och mod :) <3

  SvaraRadera
 4. Inte så konstigt att du reagerar som du gör, sånt här kommer efter !
  Jag blev rammad av en timmerbil för 7 år sedan med två av mina kollegor i bilen och shit satan jag kan än idag få panik när jag kommer för nära en lastbil. Vi klarade oss alla tre mirakulöst utan någon skada, men jag var inte människa på en vecka efteråt... sköt om dig och de dina, skit i prylar och attiraljer, var glad att det gick så bra så kommer resten lösa sig eftersom.
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Ja, fy vad det är läskigt med älgkrockar. Är livrädd för att det ska hända Sambon och/eller mig. Det finns ruggigt mycket älg där jag bor. Tur att ni klarade er så bra som ni ändå gjorde! Kram! <3

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: