När vi klev av båten körde vi direkt till Mariehamn och checkade in på Park Alandia Hotell. Ett litet hotell med väldigt trevlig personal. Rummet är som hotellrum brukar vara, badrummet fräscht och det viktigaste av allt: fritt Wi-Fi på rummet! Överhuvudtaget så har Åland visat upp sina finaste sidor när det gäller människor och service. Alla är verkligen supertrevliga!
Middag däremot blev en heeelt annat grej! Då var vi inbokade på Restaurang Indigo som ligger nära hotellet. Vi blev mycket väl mottagna och fick ett bord vid fönstret. Restaurangen var jättemysig och hade en intressant historia som gick att läsa i menyn. Där stod också händelser på ön genom åren, sånt där nördigt onödigt vetande som är himla kul :-)
Menyn var inte särskilt omfattande, men där fanns det viktigaste som fisk, nöt, vegetariskt och lamm. Det behöver ju inte vara mängder av rätter, det blir bara svårare att välja då. Vi valde skaldjursrisotto till förrätt bägge två, sen valde jag oxfilé och Martin tog hängmörad biff till varmrätt. Bägge serverades med husets egen pommes. Till maten lät vi den otroligt trevliga servitrisen välja vin åt oss och det gjorde hon riktigt bra. Vinet och maten passade väl ihop och blev en perfekt kombination.
Risotton var riktigt god, möjligen hade jag hellre haft parmesanen i rätten istället för stora hyvelflagor ovanpå. Köttet var perfekt tillagat, precis medium som jag vill ha det - varken mer eller mindre. Jag är ju såsälskare, så enligt mej är det alltid för lite sås på tallriken. Haha, sån är jag! Dessert tog vi ingen, bara en kopp te resp kaffe och till det ett trevlig samtal med servitrisen som gav oss lite nya tips att kolla upp här på ön. Vilken service! Mysigt stället och härlig personal, sånt gillar vi!
Nu säger vi god natt. Imorrn är en fullpackad dag - häng med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: