tisdag 2 december 2014

Dum eller modig?

Bakom kulisserna på TV4
Den som tackar ja till att vara med i ett tv-program ska vara väl medveten om konsekvenserna. Antingen är man modig eller väldigt korkad!!! Jag vet inte vilket som passar in på mej...

Jag har alltså varit med i Malous program idag och pratat om ensamhet. Ofrivillig ensamhet. Jag säger inte att jag är mer ensam än någon annan, jag har bara berättat om mina erfarenheter och min känsla av sorg. Jag har inte velat framställa mej som något offer och det var jag noga med att även säga till Malou. Jag har accepterat min situation, men skulle självklart bli glad om den ändrades. Det var tydligen svårt att få någon som vågade berätta om detta... ja förstår varför.

På Malous FB-sida kan man läsa en massa kommentarer, många väldigt "spetsiga". Jag har familj och barn - då får jag inte utge mej för att vara ensam. Ensam är man bara när man inte har någon alls tydligen. Men som Egil sa i programmet, ensamhet är olika för alla människor. Jag går på mingel och en massa roliga grejer, men jag saknar den där nära relationen med en vän som många andra verkar ha. Att veta att någon utanför min familj tänker på mej och gillar mej av egen fri vilja och tycker om att spendera tid med mej. DET har jag inte. DET saknar jag.

Man tycker även synd om mina barn och Martin eftersom de tydligen inte duger som sällskap i min värld. Men de har ju inget val, de måste ju umgås med mej - det är inte dem jag pratar om. Barnen är ju dessutom vuxna och har sina egna liv idag. Men vad hade jag gjort utan barnen när de var små? De var ju dem jag levde för och för att skona dem från den isolerade tillvaron vi då hade så åkte vi bort. De skulle slippa se våra grannar fira nyår utan oss, så jag valde att åka iväg. Jag gav dem roligheter så gott jag kunde.

En person som tackar ja till att vara med i tv och tror att det bara är en kul grej borde få en rejäl varning först. Man borde få veta att hundratals personer kommer att skriva elaka kommentarer om en, trots att de inte har en aning om vem man är. Man borde få veta att man blir baktalad bland sina bekanta och få en massa sorgliga berättelser på mailen och Facebook. Jag visste det här och valde att ändå ställa upp. Men att det skulle bli så grova kommentarer trodde jag inte.

Vi pratar om ensamhet, inte om ensamma - det är skillnad. Man kan vara ensam i en relation också. Det är det folk glömmer. Man kan ha familj och ett rikt socialt liv men ändå känna sej ensam och ha som dröm att bli bjuden till en tjejmiddag. Patetiskt kanske, men det är så jag känner och har rätt att känna. Å många känner tydligen som jag, för det är många som håller med mej också och känner igen min historia.

Jag har inte bara suttit på min rumpa och väntat utan har verkligen försökt att skapa nya realtioner, bla genom de mingel jag går på. Men också genom att sätta ihop träffar av olika slag genom bloggen och FB. Det har gett ytliga relationer under en kortare tid, men inte den där genuina vänskapen som   jag söker. Martin konstaterade precis att under de 7 år som vi varit tillsammans har vi bjudit in till minst 2-3 fester per år och blivit bjudna på TRE sammanlagt (en midsommar, två födelsedagskalas). Så vi har nog försökt. Nu är planen att gå en fotokurs under våren, så får vi se vad det ger för resultat mer än mer kunskap i fotografering.

Men trots allt är de allra flesta positiva till min medverkan hos Malou idag, men det är ju de där negativa som biter sej fast. Och om jag inte hade varit beredd så hade jag förmodligen blivit VÄLDIGT illa berörd och ledsen, nu tappar jag mest matlusten...


8 kommentarer:

 1. Tittade på dig idag, du uttryckte självförtroende och såg väldigt fräsch ut... Jag tyckte du kort och koncist redogjorde för hur ensamhet upplevs av dig och du var inte på något sätt självömkande....

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Du har ju skrivit om detta förr. Jag beundrar din rakhet. Du är fullständigt rak i dina dialoger. Har nästan inte haft igång min dator på tre veckor. Har fått mecka med mobilen med dålig syn. Kollar alltid på Malou varje morgon. Vad är det för människor som vill missförstå? Ush. Det verkar ju inte handla om påfallande intellektuella människor.
  Jag gillar dig. Du har ett väldigt kurage. Av egen erfarenhet kan man nästan bli mobbad för den sakens skull.
  Nää. Packa ner din one in pece, och kom hit. Så äter vi suchsi och snackar skit...
  kramis

  SvaraRadera
 3. Jag skrev ju förut i FB att du var modig och såg så fräsch ut, och med det menar jag också att du utstrålade precis den Marlene som jag lärt känna och träffat i verkligheten.
  Det finns olika typer av ofrivillig ensamhet, jag tyckte du uttryckte dig klart och tydligt hur du upplevde det. Det är tufft att sticka ut hakan, men jag tror att det här kommer att leda till positiva överraskningar när du minst anar det.
  Så, ta på dig glädjetröjan!
  Kram, Gerd

  SvaraRadera
 4. Jag läste hos en bloggvän om dig, blev nyfiken o kikar in.
  Jag tycker du är modig som var i TV, ska se om jag kan kolla in nu efteråt.
  Människor skriver så nedriga kommentarer ibland, ensamhetskänsla sitter inte i hur många du har omkring dig, jag bär själv en stor ensamhetskänsla på grund av saker i mitt liv, fast jag har familj.
  Strongt gjort av dig.
  Ha det fint KRAM från mig Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Modigt av dig att ta upp ämnet och våga ge något så tabubelagt ett ansikte. När jag gick hos dig på VV tyckte jag alltid att du såg så himla tjenistjenis ut med alla andra att jag trodde din kalender var fulltecknad. Det är inte alltid som det ser ut att vara, glöm inte det om du tittar avundsjukt mot andra. Styrkekram!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag förstår precis vad du pratar om. Jag känner igen mig i det du tar upp. Jag har suttit på nyårsaftnar och känt att jag inklusive hela familjen inte har "varit med". Jag har känt mig ensam för hela familjens skull. Jag har satt på Lundells låt "Du är aldrig så ensam som du tror" och gråtit. Precis som du har jag också försökt med att bjuda hem människor utan något vidare resultat. Jag har inte heller varit på någon tjejmiddag. Sista tiden har det blivit bättre och vi har firat nyår med vänner men jag är så präglad av min bakgrund så även om det är fest så kan jag aldrig helt inneslutas i det, men visst, lite roligare är det. Dock vet jag inte med kommande nyår, blir vi själva eller med andra? Har jag/vi någon självklar plats hos andra och i andras hjärtan?

  SvaraRadera
 7. Hej Jag har skickat mejl till dig och jag startade för lite mer än 1 år sen en grupp på fb som är som jag, du och många andra, alltså utan de vänner saknaden talar om. Hoppas du svarar. Mvh Marléne

  SvaraRadera
 8. Åh vad jag önskar jag fick vara med i er FB GRUPP . Har det som er *hjärta*

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: