måndag 15 april 2013

Det spretar kanske lite?

Äntligen har jag tid att sitta ner och skriva lite. Dagen har gått i ett, men nu tror jag alla "måsten" är fixade. Så jag har tagit en kopp te och satt mej vid datorn, hunden ligger vid fötterna  :-)

Jag har funderat på det här med bloggar och då främst min egen. Trots att ämnena spretar lite åt olika håll, så utgår allt från ett enda ställe; min familj! Det finns trots allt en röd tråd... Hela bloggen handlar om oss, var och en, som familj, vår galna hund, våra intressen och funderingar om allt som berör eller upprör.

Jag har nog inga tabun direkt, utan skriver om pengar, relationer, känslor, politik, vikt, uppfostran och en massa annat som hör livet till. Det enda jag passat mej för är att skriva allt för personligt om barnen och sånt som jag tror att de skulle ta illa upp om jag skrev om. Självklart lämnar jag inte heller ut namn på personer som jag kanske har lite funderingar kring eller detaljer om sånt jag behandlat i Tingsrätten.

Jag utgår alltid från mitt och mina egna erfarenheter och kan bli väldigt personlig, i vissa fall även privat. Som när jag skriver om vissa problem och de operationer som jag gjort och ska göra. Det är inte för att skylta med mej eller hänga ut mej själv (eller min familj), utan ett sätt att öppna upp för känsliga ämnen som många inte vågar prata om. Att skriva om tabu-ämnen kanske gör att någon mer faktiskt vågar be om hjälp och då är det värt precis allt! Så jag tänker fortsätta att skriva om kvinnosjukdomar, dålig självkänsla och bokstavsdiagnoser. Det är mitt sätt att öppna upp vårt tillknäppta samhälle och sprida informationen.

Min blogg speglar nog ganska väl hur min hjärna ser ut och fungerar. Ett virrvarr av påbörjade tankar, avslutade funderingar, och idéer som börjar som frön och slutar som stora träd. Allt genomsyras av ett stort hjärta som alltid försöker tänka på allas bästa men ibland trampar lite snett. Jag försöker hålla en positiv ton, men ibland misslyckas jag.

Frågan är om det finns något mer jag borde skriva om? Saknar ni något ämne? Undrar ni något? Ställ vilken fråga ni vill, så ska jag se om jag kan svara på den.

Gilla mej gärna på Facebook och häng med mej på Twitter  :-)


41 kommentarer:

 1. När man har en bred blogg så skall man nog inte tänka så mycket på vad man mer skall skriva om utan låta det komma om det kommer så att säga.
  Spontanitet är bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är precis så jag tänker. Det är så här min blogg är, de som gillar den kommer tillbaka :-)

   Radera
 2. Hej,
  När jag startade min blogg i januari hade jag inte någon tanke på att fokusera på annat än vad som händer här och nu. Har dock börjat fundera på vad bloggen ska innehålla. Fortsätt du att skriva om lite av varje. Viktigast är att du känner att det är rätt för dig.
  Gun-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag vara mest nyfi8ken på om någon annan ville vet något mer eller annat om oss :-)

   Radera
 3. HEJ!! Tack för besöket... det ska bli kul o spännande i maj! KRAM!! Anna

  SvaraRadera
 4. Hej, Vad roligt att du tittade in och att du också ska gå på Stora Bloggdagen. Och nu påminde du mig om att jag måste lägga ut Bannern. Den strulade ett tag och så har jag inte haft tid att fixa det.Men nu ska jag ta tag i det.
  Själv skriver mest om mat och vin samt en del om min lilla familj som dock är ovanligt stor just nu då vår katt har fått fem kattungar.

  SvaraRadera
 5. Det är ju jättehärligt med "spret och personligt"... haha. Klart du ska köra!

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag blev att du tittade in till mig och sa hej inför bloggdagen!

  Och att du ville vara med i utlottningen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ju kolla in vilka man ska träffa :-)

   Radera
 7. Intressanta tankar du har om bloggandet, just nu hinner jag knappt med min. Jag kikade på listan idag och kände igen ditt bloggnamn. Ska bli kul att ses! Kram TinaTheShed

  SvaraRadera
 8. Tack för besöket inne hos mig, ska bli kul att träffas i Stockholm. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 9. Men det är ju så en blogg ska vara :-)

  Vi ses i Sthlm :-D

  SvaraRadera
 10. Hej hej säger Titti inför 4 maj!!!
  Ska bli toppenkul!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Va kul att du stannade till hos mig:-)
  Kul med ett ansiktie till att hälsa på den 4:e maj!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Kul att du tittade in till mig! Tycker också det ska bli kul att ses på Bloggdagen! Ska läsa lite mer noggrant hos dig senare. Men konstaterar att jag har lite samma "problem", om det nu är det, att min blogg är spretig. Men jag har valt att ha det så.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog meningen att våra bloggar ska spreta lite :-)

   Radera
 13. Åhh va roligt att hitta någon som ska gå på bloggdagen! Jag känner ingen som ska gå så det är ju jättekul att i alla fall "veta om" någon annan :)

  SvaraRadera
 14. Javisst ska det bli kul med bloggeventet..man skulle nästan ha någon namnskylt med bloggens namn så man kan känna igen alla..:)

  Kram och så ses vi då snart ..

  / Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det tänkte jag också när jag var på bloggevent förra gången. Vi ses!

   Radera
 15. Hejsan, tack för titten hos mig. Javisst skall det bli kul i maj, det ser vi verkligen fram emot. Tänkvärda ord om bloggandet, men bara det känns bra så blir det bra. kram Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å visst känns det helt ok, så jag kör på mitt spret :-)

   Radera
 16. Oj, idel för mig okända bloggare! Du måste ha gjort en storsväng inne hos nya figurer!

  Din blogg är så bra och bred som den är, jag kör med samma race, skriver det som faller mig in, och utan att lämna ut någon, mer än mig själv. Nattakramen♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska iväg på bloggevent snart och fick se en lista på alla som skulle dit och passade på att hälsa på hos en del av dem. Detta är resultatet :-)

   Ja, vi kör på som vanligt, det blir nog bäst så. Kram tillbaka!

   Radera
 17. Halloj! Åh vad glad jag blev för din hälsning hos mig. Alltid så kul att trilla över nya bloggar.

  Ser verkligen fram emot Bloggträffen. Är så peppad och pirrig. Säker på att jag kommer träffa en massa underbara människor och få mycket energi.

  Hoppas vi kan få tag på varann i vimlet :)

  Ha en härlig tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi säkert. Jag är liten, men syns bra :-)

   Radera
 18. Det ska bli så kul och inspirerande med bloggträffen, vad kul att du också ska dit.

  Jag tampas ofta med det där om hur man ska bibehålla den röda tråden i bloggen i allifrån bilder, presentation och texter. Det är inte lätt alls... men jag tror att så länge som man utgår från sig själv och är ärlig i det behövs det inte så mycket mer för att hitta den röda tråden.

  Önskar dig en fin dag
  /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte funderat så mycket på det förut faktiskt, men så var det någon som skrev något och jag började fundera... funderingar är farliga ibland :-)

   Vi ses snart!

   Radera
 19. VAr den du är och blogga från hjärtat så kommer det att bli jättebra!!
  Massa kramar

  SvaraRadera
 20. Vilken underbar blogg du har. Blev så glad över att du kikade in hos mig så jag fick chansen att hitta dig och din blogg! Älskar verkligen bloggar som skriver om livet på det sätt som du gör.
  Ser fram mot att träffas!
  Kram

  SvaraRadera
 21. Vad kul att du också ska dit! Nu ska jag kika runt lite på din blogg :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: