lördag 24 mars 2012

Avskaffa sommartiden nu!

Så var det dax igen. Klockan ska ställas om och ställa till oreda i sömn och kropp för folk. Det är ett jäkla dumt påhitt det där med sommar- och vintertid tycker jag. Man blir inte sej själv på flera veckor, utan känner sej jetleggad en ganska lång tid.

Undersökningar visar att kroppen faktiskt tar skada av tidsomställningen och att det sker fler olyckor med dödlig utgång. Dessutom får fler personer hjärtinfarkter, begår självmord och blir sjuka vid tidsomställningen. Allt talar alltså för att vi ska ta bort den där korkade grejen. Som för övrigt de flesta länder redan gjort... det är bara Sverige och någon till som är långsamma att fatta.

På måndag är trafikolyckorna som flest pga sömnbrist, så var försiktiga!

Sommar blir det ju ändå lixom, det behöver man ju inte ställa om klockan för. Så jag tycker att vi gemensamt ska arbeta för att ha samma tid året om, så att både kroppen och knoppen mår bäst!

.

6 kommentarer:

 1. Jag instämmer till fullo! Bort med den jäkla sommartiden!!!

  SvaraRadera
 2. JAPP!! behåll den där jäkla sommartiden året om om det nu är så viktigt med långa kvällar... Själv gillar jag när det blir lite mörka kvällar i aug. så man kan tända massa ljus och mysa:) /Anki

  SvaraRadera
 3. Spelar ingen roll vilken tid man tar, bara man bestämmer sej för en!

  SvaraRadera
 4. Man kan ju undra vilken virrpanna som hittade på att införa den 1980? Dessutom utan folkligt stöd. 1916 provade man sommartid och folket visade då att det inte var bra. Hur i helvete kan man då införa den igen? Ett plågoris är vad det är. Så kom med i våra facebookgrupper mot denna skit. Sök på sommartid i sökfältet på fejan så hittar ni flera stycken. Ha det gott i denna sömnstörda tid

  SvaraRadera
 5. Sommartid är hemskt, särskilt för oss i sjukvården. Några av oss måste stiga upp redan klockan fyra på morgonen för att hinna i tid till jobbet.

  SvaraRadera
 6. Hönsen skall bor i stora burar och mår bra, Men folk i EU kan blir sjuk det är ingen som bryr sig!!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: