torsdag 20 juli 2017

Vem vill ni se i huvudrollen?

Äntligen har jag kommit ner i det tempot som krävs för att jag ska kunna läsa. Ni som varit utbrända  vet hur det är... för er andra ska jag försöka förklara. Även om man är läskunnig så förstår man inte  det man läser... hjärnan flyger iväg och man läser samma mening om och om igen.

Jag älskar att läsa! Men efter min utbrändhet måste jag vara helt avkopplad för att förstå det jag läser. Att läsa en hel bok med en sammanhängande berättelse är svårt! För att inte säga helt omöjligt oftast. En kort artikel eller novell i en veckotidning kan vara nog så utmanande större delen av året, men på semestern brukar jag vara tillräckligt avkopplad och då plöjer jag böcker! Där är jag äntligen nu!

Förra veckan kände jag att det nog skulle funka att läsa igen och det började dra i läsnerven. Jag har en hel låda full med böcker som bara väntar på att bli lästa, så jag dök ner i lådan och drog upp en bok. I handen hade jag Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson, han som skrev Hundraåringen. Vilken njutning att sätta sej i solstolen, ha ett stort glas cola vid sidan, kepsen på skallen och bara försvinna in i en annan värld. Att den börjar i Afrika var ju inte heller helt fel och jag kunde verkligen se alla miljöer framför mej. En lättläst bok är att föredra för mej och den här var både lättläst och otroligt rolig.

Så snart den var utläst drog jag upp nästa bok; Britt-Marie var här av Fredrik Backman som också skrivit En man som heter Ove. Det behövdes inte många sidor förrän jag såg filmen framför mej! Ganska snart hade jag även de flesta karaktärerna klara, så SF kan höra av sej till mej så castar jag hela kalaset  :-)

Boken handlar om Britt-Marie som är 60+, nyskild och på jakt efter ett jobb efter många år som hemmafru. Man kan väl säga att hon trakasserar sin arbetsförmedlare totalt och därför ganska snabbt får ett jobb ute i obyggden som kanske inte är som klippt och skuret för henne... Hon är inte supersocial direkt men tvingas nu att umgås med bla "någon" som är rullstolsburen och inte talar jättebra svenska, hennes barn och byggdens alla fotbollsälskade ungar mfl... Den är varm, tänkvärd, rolig och totalt sanslös!

Direkt såg jag Maria Lundqvist i rollen som Britt-Marie och Bahar Pars som "Någon". Efter lite funderande kom jag fram till Gina Dirawi eller möjligen Shima Niavarani som Arbetsförmedlaren. Det skulle bli en film med många kvinnor i de främsta rollerna och därför är det väl ganska tveksamt om det skulle bli någon alls... det är ju inte jättevanligt direkt. Men jag tror stenhårt på min rolluppsättning och är helt säker på att det skulle bli en helt fantastiskt film!

Har ni inte läst boken (eller någon av böckerna) så gör det! Lättsam underhållning som är lagom jobbigt att läsa i solstolen. Å ni som läst Britt-Marie... vad tycker ni om min rolluppsättning? Duger den eller har ni andra förslag?


1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag är en kvinna, mamma, fru på snart 47 år som kommer från Småland. Söker nya vänner att hitta på nått skoj med tex en fika eller gå och dansa m.m. Mina intresse är att träffa nya ärliga, troga seriösa vänner, träna, hundar, djur, promenader, bio, fika, festivaler, shopa, barn m.m. Ni får gärna lägga till mig som vän. Hör gärna av er!
    Min hemsida: autismmamma.bloggplatsen.se

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: