fredag 30 december 2016

Torts att jag är väldigt lat...

Med bara ett dygn kvar av 2016 är det dax att sammanfatta året på olika sätt. Just nu tänker jag på vikt och träningsbiten... bättre än väntat, men kunde varit ännu bättre kan man kanske säga...

Jag har fått ihop 88 pass på Curves. Planen var att träna 1-2 ggr i veckan och målet var 3 ggr i veckan. Om man slår ut mina 88 ggr på 53 veckor, blir det 1,66 gr i snitt och det är iaf enligt planen. För mej som egentligen är fruktansvärt lat är detta faktiskt en bragd!

Början på året var riktigt dålig. Jag tränade bara 3 ggr i januari (skyller på semester) och 2 ggr i februari (skyller på kort månad...), bästa månaden är faktiskt nu i december med hela 12 tränade pass! Men snittet visar alltså att jag hållit min plan och att det finns utvecklingspotential.

Jag har promenerat en himla massa också, men inte så mycket jag velat pga väder och värk. Jag har ju hund och borde komma ut varje dag, men så har det inte varit - särskilt inte under hösten. Jag klarar inte väderomslag särskilt bra och när jag fryser och har jag ont går det helt enkelt inte att vara ute. Det är tur att vi har trädgård så hunden kommer ut ändå. Men 4-5 promenader i veckan har det ändå blivit i snitt. Det är nog sämre än förra året, men det är som det är...

På tisdag ska jag sammanfatta decemberutmaningen och se vad som hänt. Då tänker jag inte på kilon, utan på utseendet. Med 12 tränade pass ska det väl hänt nåt hoppas jag, förra året var det stor skillnad. Vågen är i stort sett densamma som när december började och det är helt ok med tanke på advent, sju julbord och jul. Jag är nöjd.

Men vikten har ökat drastiskt under hösten! Bröllopsveckan vägde jag 58,3 har jag för mej, nu är det 62,8 typ... jag som inte vill väga över 59 eftersom kläderna stramar och värken blir värre då. Men jag har ingen panik. Jag har tränat på bra i december, nu åker vi på semester och där finns det gym och mängder med frukt. Även om jag inte går ner så ska jag heller inte gå upp är tanken. När vi kommer hem ska vi sköta maten och då kommer kilona snart trilla av igen. Så fort våren kommer är jag ute och går långpromenader igen.

2016 kan alltså sammanfattas med att jag iofs gått upp en massa men hållit i träningen precis enligt planen. Bröllopsresan var faktiskt första gången som jag packade ner träningskläder till en semester och använde dem! Jag har trots viktökningen ungefär samma kroppsform som innan, tack vare träningen. Planen för 2017 är att träna 2 pass i veckan och ha ett tredje som mål. Då borde jag kunna ta drygt 100 pass under nästa år, första blir redan på måndag! Går allt som det ska så borde jag väga 58 i sommar igen och där tänkte jag sedan hålla mej.

Trots att jag är väldigt lat så har jag alltså fixat ett helt års regelbunden träning! Jag lyssnar inte längre på mina egna ursäkter och undanflykter utan planerar in i almanackan och åker iväg och gör det jag ska. Måndag, onsdag, fredag... om jag inte är uppbokad med frukostmöten, då stuvas det om lite. Jag tror att jag efter två år har hittat ett hållbart sätt att fortsätta träna. Jag har inte haft så här lite värk på säkert 25 år. Jag har fått en bålstyrka som jag inte haft förut och en snyggare hållning. DET får mej att fortsätta! Det handlar inte om att hitta motivationen utan om att ha ett jäkla pannben!

Hur har ditt träningsår sett ut och vad är din plan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: