Vi är många som funderar på meny till nyårskvällen. Vad ska man egentligen bjuda på till förrätt, varmrätt och efterrätt? Ska man sikta in sej på "smalmat" eller låta alla tankar på vikt skjutas åt sidan? Eller kan man kanske göra ett mellanting? Å vad sjutton ska man dricka?
Vi tänkte äta gratinerad hummer till förrätt, oxfilé med kroketter och bearnaise till varmrätt och njallastrutar till efterrätt. Tror jag... det kan ändras i sista stund :-)
Här är iaf några förslag till nyårsmat att välja mellan, några rätter är länkade till Nadjaskitchen (som är en av Du i Fokus receptmakare)
Förrätter:
Gratinerad Hummer fr 5 SP
Stora räkor frästa i vitlök (det står 2 portioner, men blir lagom för fyra som förrätt) 1 SP
Krämig tomatsoppa 3 SP för hela satsen
Råraka med kaviar fr 4 SP
Varmrätter:
Halstrad lax med kokosmjölk 12 SP plus ris
Pepparbiff med hasselbackspotatis 9 SP
Marinerade medaljonger med ugnsstekt potatis
Helstekt fläskfilé 3 SP
Bogstek med franska kryddor och vitlök 1 SP
Efterrätter:
Gino fr 6 SP
Krämig bananglass 0 SP
Njallastrutar fr 3 SP
Persika under marängtäcke fr 3 SP
Vaniljpannacotta 6 SP
Godisbordet:
Grönkålschips 4 SP för hela plåten
Gelegodis 0 SP
Lakritsfudge
Rotfruktschips 4 SP för hela plåten
Bubbel till 12-slaget:
Bottega Gold Brut
Veuve Clicquot Vintage 2008
Palmer och Co
Henkeltrocken alkholfri
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: