Det började och slutade med Viking Lines julbord, det första i slutet av oktober - det sista i fredags. Absolut bästa julbordet för den som brukar åka på kryssning, god och vällagad mat. En riktigt, riktigt god Janssons!
Birkas hade bästa lutfisken för den som gillar det och en rostbiff mör som bara den! Tallinksilja hade bästa alternativet för den som inte äter kött, ett jättefint salladsbord med massor av godsaker! Viking hade den krämigaste Janssons frestelsen, saftigaste skínkan och största godisbordet!
Jag har lyckats äta alla dessa sju julbord utan att gå upp tio kilo faktiskt! Jag har bara gått upp ETT! Men så smakar jag förstås inte på allt heller... jag vet hur tex senapssill och gravad lax brukar smaka och behöver inte äta det vid varje avsmakning. Jag tar bara små bitar av det som är mest spännande och tvingar mej inte att äta upp något som jag inte tycker om. Jag har varit stupmätt efter vartenda julbord, men varit och tränat antingen samma morgon eller morgonen efter. En regel jag haft är att dricka vatten eller cola zero till all mat, alkohol både förändrar smaker och sätter sej i hullet.
Men nu är det alltså över! På vår egen julafton blir det bara Janssons, omelett, skinka och nån köttbulle. Inget stort pampigt firande alltså. Å jag är förstås regelbundet på gymmet. Så nu jobbar jag bort höstens extrakilon och ser fram emot nästa års julbord. Ska bara vila lite från julmaten fram tills dess :-)
Hur kommer det sig att du äter så många julbord? Och åker på så många kryssningar? Ovanligt många faktiskt.
SvaraRadera/Bibbi
Jag testar mycket för vårt magasin duifokus.se det är alltså inte för mitt eget nöjes skull, utan för att skriva om det :-)
Radera