tisdag 18 oktober 2016

En bal på slottet!

Igår var jag på Slottet, det var ingen bal men inte långt ifrån faktiskt... jag skulle äntligen få se utställningen om Kungliga brudklänningar. Något jag verkligen sett fram emot!

Jag är kanske inte en uttalad rojalist, men jag gillar kungafamiljen och ser hur mycket de gör när det gäller att marknadsföra Sverige. Det finns inte så många kungafamiljer kvar i världen, så det vi har börjar faktiskt bli en smula unikt. Sen kan man förstås alltid diskutera det här med tronföljd och arv, men det är inget jag tänker ta ställning vare sej för eller emot just nu.

Däremot måste jag säga att slottet är helt fantastiskt! Så otroligt vackra lokaler och väldigt trevliga människor som jobbar där. Min roll igår var som skribent, jag skulle se den nya utställningen och skriva om den i Du i Fokus. Slottets miljö + vackra brudklänningar, det kan ju inte bli annat än bra!

Vi togs emot i vakten, fick anmäla oss och få besöksbricka. Sen samlades vi ihop i ett litet rum där vi fick vänta en stund. Då var det typ jag och alla stora, etablerade medier som SVT, Tv4, Aftonbladet mfl. Jag kände mej rätt liten i den skaran... inte var det någon som sa något heller, alla bara stod där. Jättemysko!

Sen gick vi i samlad tropp genom slottet, genom utställningen med ordnar och sköldar och in i Rikssalen. Det var här Kungabarnen hade sina bröllopsfester och nu skulle deras brudkläder alltså visas upp i samma lokal. Inte bara deras utan även Drottning Silvias och Prinsessan Lilians, plus en massa andra attiraljer som skor, brudnäbbarnas kläder och en massa annat. Två designers var också på plats för att berätta om kläderna.

Det var så otroligt fint arrangerat med klänningarna i den vackra lokalen. Jag gick runt och tog mängder med bilder, lyssnade på berättelserna och läste på alla informationstavlor. När jag tyckte att jag var färdig fick jag sällskap ut av en i personalen som jag ställde tusen frågor till. Så han tog mej på en egen liten tur i lokalerna och berättade annat än det jag faktiskt var där för. Ibland gillar jag min glappande trut som ger såna här möjligheter till lite annat. Det blev en fantastiskt tur där jag fick en massa intressant information och faktiskt även fick vinka från den berömda balkongen  :-)

Jag måste verkligen rekommendera ett besök i slottet och då inte bara till utställningen av brudklänningar, utan hela kalaset! Ta en hel eftermiddag till detta, allt ingår nämligen i en och samma entré! Njut av allt vackert och ta god tid på er, men gör det inte på en måndag för då är det mesta stängt för allmänheten. Just brudklänningarna visas tom mars, missa inte det!!!

Jag ska nog ta med mej Martin dit och se allt igen, i ett lite lugnare tempo. Då ska han bla få se blomman, som egentligen är en marsipanros från Kungaparets bröllopstårta. Den har en alldeles egen liten historia...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: