söndag 11 september 2016

Ett måste för dej som gillar teater!I onsdags såg jag det mesta fantastiska i teaterväg på länge! Kanske på flera år! Och då har jag sett mycket...Vi var inbjudna till Dansens Hus för att se genrepet av Nötknäpparen och kom dit helt nollställda. Vi visste inte ett smack om föreställningen, mer än att det är Tjajkovskij som skrivit musiken. Vi gick därifrån totalt begeistrade! 

Nötknäpparen är nämligen föreställningen du inte vet att du både vill, borde och måste se! Bakom den tudelade affischen göms en helt magisk värld som du sent kommer att glömma. Detta får du helt enkelt inte missa! Alla vi pratat med som sett den säger samma sak; helt magiskt, fantastiskt, otroligt!

Ni kanske såg mellanakterna i Eurovision? De där dansnumren var koreograferade av Fredrik Benke Rydman, som också satte upp Svansjön på Dansens Hus för något år sedan. Hundratals miljoner människor trollbands av mellanakterna i Eurovision och Svansjön sågs av 250 000 personer över hela Europa. Han vet vad han sysslar med alltså!

Fredrik Benke Rydman var tidigare medlem i dansgruppen Bounce och nu sätter han alltså upp en nytolkning av klassikern Nötknäpparen. En version som ingen sett maken till tidigare. I hans version möter Clara (som bor på en soptipp) en vacker balettprins, smutsiga råttor, smaskiga godisfigurer, en nötknäppare med r’n’b i hörlurarna och en organhandlare på jakt efter ett ungt hjärta att sälja till en sjuk kvinna. Med breaking, hiphop, balett och visuella effekter ledsagat med stor humor av scenarbetaren Jörgen, får vi följa med in i en förtrollad värld. 

Dansarna är fantastiska! Alla ingredienser finns där, musik och dans i alla former, kostymer, humor, glädje, sorg och en berättelse som berör. Föreställningen passar alla, särskilt tack vare Jörgens ledsagning. Vi kan lova er 100 minuter av ren njutning! Detta måste ni faktiskt se!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: