torsdag 28 juli 2016

En stad i sorg

I tisdags när vi vaknade hade båten stannat i Villafrench en liten bit från Nice. Vi åt frukost i lugn och ro och sedan upptäckte vi båten, satt och jobbade lite och käkade lunch innan vi gick ombord på den mindre båten som skulle ta oss in till land.

Vi beslöt oss för att gå till Nice, trots varningar om att det skulle vara långt och ta tid. Sånt skrämmer inte oss! Vi följde någon form av gångväg/stig som gick både högt och lågt, gav en del klättring och en herrans massa trappor i drygt 30 graders värme. Det var en fantastisk väg att gå, även om det var lite jobbigt. Men något vi definitivt kommer att minnas!

90 minuter senare var vi framme i Nice, helt slut! Vi hittade strandpromenaden och kände det som ett måste att besöka platsen för attacken den 14/7. Vi ville visa vår sympati och medkänsla till alla som på något sätt drabbades. I slutet av strandpromenaden var det ett hav av blommor och minnessaker. På andra sidan vägen var det ännu mer, där låg även nallar och leksaker. Det var så otroligt tungt att gå där!

Det kom folk från alla håll för att lägga blommor, minnas, delta och umgås. Tungt, men otroligt
vackert! Här fanns inget fiendskap, missämja eller illvilja. Trots att beväpnad militär syns överallt i Nice finns här enbart vänskap, kärlek och omtanke just nu. Över platsen vilar en stor sorg, men också något väldigt vackert i just vänskapen mellan människor som möts just här.

Vi gick upp från stranden, åt en glass och gick till bussen. Vi hade inte den minsta lust att gå tillbaka i två timmar... Istället betalade vi hela 1 Euro var för att åka buss tillbaka, billigt och bekvämt. Väl tillbaka i hamnen plockade den lilla båten upp oss igen och körde ut oss till vår stora båt. Där snyggade vi snabbt till oss, jobbade lite och sprang till middagen.

I bästa fall funkar wifi från och med nu så vi slipper skriva snabba inlägg på dyr uppkoppling när vi är i hamnen. I bästa fall alltså... det är några detaljer som har trasslat här, rederiet har inte riktigt varit på vår sida... men nu det ska det vara löst hoppas jag...

Senare ikväll eller imorrn ska jag försöka ta er på en rundtur runt fartyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: