onsdag 28 oktober 2015

Prins Yohio, årets julklapp till alla barn!

Ni vet vad jag brukar säga om julklappar... hellre något ordentligt än en massa småskit. Allra helst enupplevelse som man kan längta efter att få göra och sedan minnas länge efter. Här är årets julklappstips för er som ska ge något till barn;  biljetter till Snövit på Maximteatern! För HELA familjen!!!

Igår var det dax för Martin och mej att kolla in årets familjemusikal. Martin som inte är jättebekväm med en massa ungar runt sej visste väl inte riktigt vad han hade gett sej in på, men vi är bägge två rejält imponerade av alla barn som var där. Även de allra minsta satt som små ljus hela föreställningen! DET är ett bra betyg  :-)

Det är alltså den klassiska sagan om Snövit jag pratar om. Den som vi alla har läst och kan utan och innan. Grunden är iaf den... sen har Robert Dröse gått loss totalt i sina fantasier och inte alls hållit sej till ramarna. Liiiite "outside the box" kan man nog säga. Storyn finns där med urläcker musik, häftiga kostymer och dvärgar. Men de är absolut inte sej lika... glöm det där med blyger, trötter, toker och allt vad de heter. Tänk bara... kul gubbar, som alla heter Konrad.  

Nanne Grönvall har en drömroll som hysterisk häxa i urläckra kläder. Småtjejerna i salongen suckade högt varenda gång hon kom in i en ny häftig, glittrande klänning. Ellen Bergström är söt som Snövit ska vara och dvärgarna urcoola! Barnen i salongen får se levande gosedjur i gigantiska storlekar, harar som sjunger bolibompa och korpar som retas. Musiken får oss alla att klappa i takt och man blir på otroligt gott humör, trots den faktiskt lite läskiga handlingen.

Så kommer han då... Yohio! Småtjejerna får nästan psykbryt men klarar ändå att sitta kvar på sina platser. Klädd som en japansk prins glider han in i salongen bakifrån och proffs som han är, ser han till att gå över scenen och ner även på andra sidan av salongen så alla ska kunna se honom på nära håll. Jag tänker spontant på de tre småtjejerna som är med i föreställningen, vilken dröm de lever! Inte nog med att de får sjunga med och spela mot Nanne, bakom scen får de även hänga med Yohio. Undrar vad deras kompisar säger?

Jag tror att vi vuxna har nästan lika kul som barnen under hela föreställnigen. 3-åringen bakom mej älskar föreställnigen lika mycket som 9-10-åringarna framför mej. Detta är alltså en familjemusikal som passa ALLA, stor som liten. Med andra ord en perfekt julklapp för hela familjen! Den har lixom alla ingredienser; en välkänd historia, härliga karaktärer, coola kläder och bra musik. Robert Dröse får gärna sätta tänderna i fler välkända sagor  :-)

Den kommer att gå på Maximtearern tom 21/2 och sen åka på turné. Så även om man inte bor i Stockholm kan man alltså ge bort biljetter! Till och med om man bor på Åland. Så nu behöver ni inte fundera längre! Här har ni årets julklapp till familjen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: