lördag 24 oktober 2015

Himla god lakritsfudge!!!

Jag ÄLSKAR lakrits!
Så jag ser väldigt mycket fram emot att få göra debut på Finska Lakritsfestivalen i Helsingfors om ett par veckor. Under tiden experimenterar vi lite här hemma. Jag kommer med idéer som Martin får förverkliga åt mej. Den här gången var det med Lakritssirap från Lakritsfabriken i Ramlösa.

Till 25-30 bitar behöver du:
  • 3 dl socker
  • 3 msk lakritssirap (tex Lakritsfabrikens)
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka kraftigt 7-10 minuter och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens (droppa lite smet i kallt vatten, när de går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).

Häll smeten i en baklåtspappersklädd form (ca 20 x20 cm) och ställ svalt. När fudgen stelnat skär du den i bitar.

Den som tycker om lakrits är nära himmelriket! Så testa!!!

2 kommentarer:

  1. Mums så gott det ser ut. Men vart köper man lakritssirap?
    kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är gjord av Lakritsfabriken i Ramlösa och finns på deras webshop. Bor du i Stockholm finns den även i butiken Choklad och Lakrits på St Eriksplan. Sen vet jag att den finns lite överallt, googla så hittar du :-)

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: