söndag 27 september 2015

Energiinjektion av Alcazar!

Det har varit mycket teater ett tag nu, så det var spännande att få se något helt annat på Hamburger Börs i onsdags. Vi skulle få testa den nya menyn och se sista publikrepet, alltså genrepet, av Alcazars show Disco defenders. Jag som älskar disco!

Jag gillar Hamburger Börs! Det är en stor och fin lokal, personalen är alltid trevlig och showerna brukar vara helt fantastiska! Alla ingredienser är viktiga när man ska sitta i minst 5 timmar på ett och samma ställe. Man börjar nämligen äta vid 18-18.30 och sen börjar inte showen förrän 21 och brukar hålla på till strax innan 23. Sen tar nattklubben över och då går de allra flesta hem.

Med detta i skallen kan jag undra hur man tänkt när man har bönor i maten? Kanske inte smartaste valet, upptäckte vi en bit in i showen när magarna hos bordsgrannarna kom igång. Till förrätt fick vi en kräftterrine, anklevermousse och rotsellericréme med avrugakaviar, till varmrätt serverades kalventrecôte med gulbeta och en rejäl bönsallad och till efterrätt var det citrontartelette, svartvinbärspannacotta och en chokladbit. Allt gott och vackert upplagt, men jag som har lite svårt för konsistensen på bönor hade gärna haft någon alternativ att välja på. Å så som sagt; när bonorna började märkas i lokalen efter en stund var det mindre angenämt stundtals.

Men vi var nöjda med maten och umgicks med både nya och gamla bekanta fram till showen började. Som alltid träffar jag gamla arbetskamrater. Så börjar showen... Å vilken show!!! Lite enkelt kan man säga att det kommer utomjordningar till jorden för att missionera om disco. Det är fullt ös från första till sista takten! Lina, Tess och Andreas har en utrtrålning som är total och värmer hela lokalen. Mellansnacket är hjärtligt och personligt. Alla hits är med och några låtar till som man kanske är van att höra på ett helt annat sätt... Jag vill särskilt uppmärksamma körsångerskan Emelie Fjällström som helt säkert har sin egen show inom en ganska snar framtid. Vilken stjärna!!!

Det är glitter, energi, glädje och fyrverkerier och man blir totalt omfamnad av allt som händer på scen. Vi får lära oss discomoves och hela publiken dansar tillsammans. Det fullkomligt strålar om varenda en och njutningen syns verkligen hos de jag kikar lite extra på. När showen är över hörs bara superlativer om kvällen. Alla är toknöjda och alla är fyllda av energi. Det finns inte en enda negativ sak att säga om Alcazars kanonshow! Det är total energi och ren glädje! Edward af Sillén står för regin, som är fullkomligt brilliant!

Precis som vi var med Orup så är vi rätt säkra på att även detta bli årets julbordsshow. Det är verkligen en perfekt kväll för en kickoff eller julfest, då alla fylls av energi och glädje. Med lite julmat kommer det att bli helt perfekt! När showen är över flyger det in en knallrosa discojockey och börsen förvandlas till discopalats. Man kan alltså dansa loss till långt in på natten, vi valde dock att gå hem. Men det var svårt att slita sej...

Efter 3-4 veckor med teater i olika former så var detta den perfekta avslutningen. Jag älskar de här perioderna med teater flera gånger i veckan, men hjärnan surrar verkligen av alla olika intryck. När man ska skriva om allt så trasslar man lätt ihop allt man sett, så att bryta av med en discoshow var helt perfekt! Nu är det lugnt ett tag men jag längtar redan till nästa säsong och är dönyfiken på vad vi ska få se då  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: